Вхід | Реєстрація

Мульки відремонтували будинок за страховку

Мульки відремонтували будинок за страховку
Село Прогрес було одним із тих населених пунктів Кобеляччини, які постраждали від буревію, котрий пронісся по району наприкінці літа. Дехто з його мешканців зміг відремонтувати житло за рахунок страхових компаній.
Буревій розбушувався над Кобеляччиною 28 серпня. Страшенні пориви вітру, град величиною з куряче яйце знищили городні культури, пошкодили дахи і вікна в будинках. Найбільших збитків стихія завдала невеличкому селу Прогрес, що на території Червоноквітівської сільської ради. У декого із селян вітер повністю «порозкривав» дахи на будинках та господарських спорудах. Наслідки стихії були настільки серйозними, що матеріальну допомогу постраждалим довелося надавати навіть райдержадміністрації. Але суми, виділені з бюджету, не змогли повністю покрити збитки.
Сім’я Мулько допомогу із бюджету не отримувала. Вони відремонтували пошкоджений будинок на рахунок страхової компанії «Провідна». «Ми страхуємо своє майно кожного року, — розповідає Любов Мулько. — Раніше звертажались в «Оранту», а в минулому році до нас прийшли з «Провідної». Була у нас така дуже приятна дівчина. Ми їй повірили. І не пожаліли».
На садибі Мульків буревій пошкодив сінник, дах на будинку та на сараї. Заміни потребували 50 шиферин. «Ми пенсіонери обоє: і я, і чоловік Віталій, — продовжує розповідь господиня. Як побачили, що вітер наробив, то плакали цілий день. На ремонт тисячі нужні були». Відплакавши, заспокоїлися і почали телефонувати страховикам. За звичкою, одразу подзвонили в «Оранту». Там відповіли, що Мулько не є їх клієнтами. Після цього ми звернулися до «Провідної». Страховий агент Ірина Лісна в телефонній розмові заспокоїла пенсіонерів і пообіцяла, що компенсацію вони обов’язково отримають. Доведеться лише трішки почекати, доки будуть оформлені всі необхідні документи. Дійсно, через три дні в Прогрес приїхав із Полтави Валерій Хлєб, спеціаліст із врегулювання збитків. Він склав відповідний акт, сфотографував пошкоджені будівлі. І теж пообіцяв, що страховка буде виплачена. «Сказав, що тільки довідку від метеорологічної служби получать, одразу й заплатять», — згадує Віталій Мулько.
Чекати довелося близько місяця. У жовтні Мулькам зателефонували і повідомили, що їм можна їхати в Кобеляки і отримувати гроші. Кошти надійшли на їх рахунок в «Приватбанку». Страхової суми вистачило на те, щоб купити новий шифер і заплатити за роботу ремонтникам.
«Ми даже не ожидали такого, — посміхається Любов Мулько. — Не бігали ми нікуди, ніяких справок не собирали. Страховики все зробили самі».
Розмір страхового відшкодування, яке отримали пенсіонери із Прогресу, становить майже дві з половиною тисячі гривень. А вартість полісу, який вони придбали — 114 гривень 50 копійок.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 листопада 2010, 13:17 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації