Вхід | Реєстрація

Інсулін привезли, напругу знято

У минулому номері ми повідомляли про напружену ситуацію, яка склалася в Кобеляцькому районі у питанні забезпечення інсуліном хворих на цукровий діабет.
Як виявилося, перебої із постачанням в аптеки інсуліну виникли по всій Україні. І Полтавщина в цьому питанні вважається ледве не найблагополучнішим регіоном України. Є області, де діабетики чекають життєво необхідних препаратів по три місяці. Про це говорили в численних ток-шоу, які відбулися 14 листопада майже на всіх телеканалах України. Щоправда, чіткої і зрозумілої відповіді щодо причин затримок із забезпеченням хворих інсуліном ніхто так і не дав.
Натомість потрібно відзначити професійне і адекватне реагування на проблему з боку Кобеляцької РДА і особисто — її голови Анатолія Таранушича. Завдяки його втручанню, інсулін був негайно завезений в державну аптеку. Уже у п’ятницю ввечері його доставив у Кобеляки завідуючий закладом Олег Безима. Тому потреба у проведенні мітингу протесту, який збирались організувати хворі, відпала.
Та все ж на місце запланованої акції прибув і сам голова РДА, і головний лікар ЦРЛ Іван Супруненко, і завідуючий поліклінічним відділенням Валерій Коробейник, і інші посадові особи. Валерій Семенович повідомив, що напругу із забезпеченням інсуліном в цілому знято. Хоча деякі препарати завезені ще не в повному обсязі, але за тиждень проблема буде вирішена остаточно.
Є гарні новини і щодо збору коштів на операцію для хворого на цукровий діабет Андрія Добрі. За останній тиждень на його рахунок надійшли 1580 гривень. Із них тисячу перерахував один із підприємців району. Чоловік не побажав розголошувати своє прізвище. Зазначимо лише, що він є депутатом Кобеляцької районної ради. Благодійник сказав: «У мене батько хворів діабетом. Тому я знаю, які проблеми виникають у людей від цієї хвороби. Андрія Добрю я в очі не бачив, але хочу йому допомогти. Спробую долучити до збору коштів й інших благодійників».
А Валерій Коробейник тим часом відправив в Одесу, в Інститут імені Філатова, де Добрі мали б провести операцію на очах, спеціальне звернення з проханням здешевити лікування.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 листопада 2010, 13:56 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації