Вхід | Реєстрація

Молодь Полтавщини здобуває громадянські знання і навички

З метою залучення молодих громадян до суспільного життя 23 листопада в Чорнухах, Полтавської області відбувся круглий стіл: «Гартуємо нову зміну: активізація молоді в громадському житті», провідними учасниками якого стали Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ», Чорнухинський районний центр соціальних служб для сім’ї дітей і молоді та найактивніші учні шкіл району. Всі учасники безпосередньо причетні до вирішення молодіжних проблем. Круглий стіл проходив в рамках проекту «Будуємо майбутнє разом», що реалізується за підтримки фонду сприяння демократії Посольства США в Україні та був приурочений Міжнародному дню волонтера, який відзначатиметься незабаром. Причиною обговорення стали намагання зацікавлених членів громади підтримати розвиток суспільної активності молоді та позитивний імідж волонтерства, ініціативності, лідерства та здорового способу життя серед підлітків. Під час роботи круглого столу голова Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» Олександр Чепур зазначив, що молодь завжди відіграє найважливішу роль в розвитку громадського суспільства завдяки ініціативності, творчій силі та активності, але разом з цим вона залишається однією з найбільш уразливіших груп, яка потерпає від жорстокості, відсутності моральних цінностей. На його думку, в цьому і полягає причина необхідності об’єднати всі зусилля заради майбутнього молоді і суспільства в цілому. Незважаючи на певні зміни, які відбуваються у розвитку та підтримці молодіжних ініціатив, все ще існують проблеми:незацікавленість молодіжними питаннями, слабка стратегія дій в реалізації позитивного потенціалу молоді, відсутність молодіжних громадських організацій, спілок, клубів, тощо, та слабка підтримка з боку влади і суспільства в цілому проявів молодіжної активності. На розв’язання цих проблем і повинні бути спрямовані зусилля громадського сектору, влади та самих молодих громадян. Останні взяли активну участь у роботі круглого столу та опрацюванні резолюції, представивши свої досягнення в волонтерській діяльності та розвитку власного лідерського потенціалу. Директор Чорнухинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлана Григорівна Приймак наголосила, що в роботі круглого столу взяли участь представники найактивнішої шкільної молоді, які застосувавши діалог, як інструмент перетворень, опрацювали пропозиції, що і увійшли до резолюції. Голова ПОМГО «Твій Світ» Олександр Чепур зазначив, що дані пропозиції будуть надані представникам державної влади та місцевого самоврядування.

Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 листопада 2010, 18:15 | Чорнухи | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації