Вхід | Реєстрація

«Арігато» від «Дзансін»

«Арігато» від «Дзансін»
25 грудня у спортзалі Кобеляцької ДЮСШ відбулися змагання відкритої першості міста Кобеляки з карате. Кращими на них стали місцеві каратисти.
Це вперше Кобеляки приймали каратистський турнір такого високого рівня. Із 2008 року, часу, від якого існує в нашому райцентрі молодіжний центр карате «Дзансін», його вихованцям доводилося їздити до різних міст України, щоб випробувати здобуту під час тренувань майстерність. І ось, завдяки ініціативі та наполегливості керівника центру Віктора Кльоза, вже його вихованці стали господарями татамі.
У змаганнях першості міста, крім кобелячан і біличан, взяли участь каратисти із Комсомольська та Кременчука. Серед них був навіть чемпіон Європи серед юнаків. А організував приїзд до Кобеляк цих команд відомий далеко за межами області спортсмен, справжній фанат та пропагандист годзю-рю карате і кобудо Сергій Калініченко.
У змаганнях брали участь 39 юних каратистів віком від 8 до 16 років. Проходили вони по кількох спеціальних розділах — ката карате, ката кобудо, куміте ірікумі-дзю, куміте ірікумі-го. У перекладі на зрозумілу для більшості кобелячан термінологію це означає, що юні каратисти демонстрували техніку володіння прийомами та різноманітною холодною зброєю і сходилися між собою у двобоях.
Вихованці Віктора Кльоза та Дмитра Тараненка виступили дуже успішно. Вони зайняли 12 перших місць у різних розділах змагальної програми. Анастасія Калакуцька та Ольга Грінько не мали собі рівних у змаганнях дівчат. Вони почергово ділили між собою перші та другі місця. До речі, двобої юнок були особливо видовищними. Два перших місця зайняв і Максим Войтенко. Особливо потрібно відзначити виступ Вадима Пивовара. Він займав лише другі місця. Але програвав Вадим виключно чемпіону Європи. При подальшому наполегливому ставленню до тренувань ці хлопці та дівчата зможуть досягти неабияких успіхів на всеукраїнських та міжнародних змаганнях.
Значну допомогу в організації змагань надали Кобеляцька райдержадміністрація та депутат районної ради, пропагандист карате і здорового способу життя Володимир Білоусько. Від імені своїх вихованців Віктор Кльоз висловив щире «арігато» (спасибі) Анатолію Таранушичу, Миколі Шабалтію, Віктору Детюку, Руслану Сабірову, Володимиру Калініченку та Володимиру Білоуську.

Терміни:
Ката — формалізована послідовність рухів, пов’я­заних один з одним принципами ведення поєдинку з уявним противником або групою противників. По суті, є квінтесенцією техніки конкретного стилю бойових мистецтв. Принцип вивчення бойового мистецтва на основі ката полягає в тому, що, повторюючи ката багато тисяч разів, практик бойового мистецтва привчає своє тіло до певного роду рухів, виводячи їх на підсвідомий рівень. Таким чином, потрапляючи в бойову ситуацію, тіло працює «само» на основі рефлексів, вкладених багатократним повторенням ката. Також ката, безумовно, мають медитативну дію.
Кобудо — традиційне окінавське мистецтво роботи з холодною зброєю. Найбільш характерними видами цієї зброї є Бо (шест), Нунчаку (короткий ціп для молотьби), Сай (тризубець), Текко (кастет).
Ірікумі дзю — поєдинок з фулл-контакту. Дозволено удари руками в усі зони, крім голови, ногами в усі зони, боротьба, техніка на землі, захвати.
Ірікумі го — поєдинок з фулл-контакту. Дозволено удари руками і ногами в усі зони, боротьба, техніка на землі, захвати.

Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 січня 2011, 15:10 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації