Вхід | Реєстрація

Депутати попрощалися зі «спрощенцями» красиво

Депутати попрощалися зі «спрощенцями» красиво
Ставки єдиного податку в Кобеляках збільшилися для перукарів, взуттєвиків, квіткарів та багатьох інших.
25 січня відбулося перше пленарне засідання четвертої позачергової сесії Кобеляцької міської ради. У залі були присутні двадцять депутатів, що дало право секретарю міськради Сергію Галушко розпочати сесію. А почав він з приємного — привітав депутата Василя Фещенка з днем народження. На перше питання «Про місцеві податки» за регламентом виділили годину, і не дарма. Ставки єдиного податку у Кобеляках обговорювали із запалом. Раніше згадувані ставки затверджувала районна рада. За новим Податковим кодексом з 1 січня таке право надали міським, селищним та сільським радам. Сергій Галушко передав депутатам пропозицію податкової служби збільшити існуючі ставки на 10–20 відсотків у межах допустимого (межі — від 20 до 200 гривень).

Платіть кошти в нікуди
Депутати поцікавилися, куди ж підуть кошти, ставки на які вони збираються підняти. Сергій Галушко роз’яснив: із 100 гривень єдиного податку 42 йдуть до пенсійного фонду (ця сума вираховується з єдиного соціального внеску), 43 гривні йде у міський бюджет, а 15 діляться по різних фондах.
— Нічого подібного! — обурився Олек­­сандр Без­кібальний. — Податкова не роз’яс­нює, куди йдуть 42 гривні. У пенсійний вони не йдуть, бо там окремий єдиний платіж.
Багато депутатів підтримали слова Безкібального і попрохали запросити податківця, щоб він роз’яснив ситуацію. Сергій Станіславович зробив короткий дзвінок, а потім оголосив: «Шановні колеги, я поспілкувався щойно з Яриною Білоусько. Вона сказала, що ні підприємцям, ні мені як представнику міської ради вона не може дати виключно ствердного роз’яснення, куди підуть 42 відсотки. Але чітко й зрозуміло, що з 1 січня розпорядження відмінусувати 42 відсотка від загальнообов’язкового внеску не було. Тому підприємці будуть сплачувати ці кошти як мінімум до першого квітня.» Після сказаного полеміка з цього питання припинилася.

На деякі види діяльності ставки збільшили на 50 %
Валентина Семиног попрохала урахувати, що підприємці на єдиному податку існуватимуть, у крайньому випадку, до травня. До того ж єдиноподатківці масово закриваються, тому вона порекомендувала попрощатися з підприємцями красиво — не підвищуючи ставки. Проте на ділі вийшло дещо інакше. Депутати підвищили ставки з таких видів діяльності: монтаж та встановлення збірних конструкцій (з 120 до 200 гривень); електромонтажні роботи (з 100 до 200); монтаж систем опалення, вентиляції, кондиціонування повітря (з 100 до 200); водопровідні, каналізаційні та протипожежні роботи (з 100 до 200); газопровідні роботи (з 100 до 200); роботи із завершення будівництва (з 100 до 200); технічне обслуговування та ремонт автомобілів (з 120 до 200); торгівля магазинів у центральній частині міста (з 160 до 180); роз’їзна торгівля (з 100 до 200); роздрібна торгівля квітами, рослинами, насінням (з 80 до 100); ремонт взуття (з 50 до 100); ремонт електропобутових товарів (з 80 до 100); діяльність нерегулярного пасажирського транспорту (з 100 до 200); допоміжні послуги у сфері фінансового посередництва та страхування (з 100 до 200); надання послуг перукарнями та салонами краси (з 80 до 100). Дехто пропонував підвищити ставку за медичну практику та діяльність таксі, однак більшістю голосів цю пропозицію не підтримали.
Утім, декому і пощастило. Так з виду діяльності «виробництво м’ясних продуктів» ставку знизили з 200 до 150 гривень. Такі зміни запропонував Роман Матюхов, відзначивши, що ставка на виробництво товарів надто висока. Інші депутати підтримали Матюхова. На виробництво виробів з металу депутати також знизили ставку з 200 до 150 гривень. Для інших підприємців ставки залишилися ті ж, що й у минулому році. Нові ставки єдиного податку почнуть діяти з лютого.

«У будівлі помічені бомжі та наркомани…»
Серед інших питань депутати обговорювали лист, який міська рада планує надіслати до власника кафе «Молодіжне». Зрештою затвердили такий текст: «… Депутати міської ради вирішили звернутися до вас з вимогою щодо впорядкування будівлі кафе «Молодіжне» та її захисного огородження. Це викликано фактами незадовільного естетичного вигляду вказаної будівлі, загрозою травматизму людей. А також у цій будівлі помічені наркомани, бомжі та інші підозрілі особи. У зв’язку з цим виконавчий комітет міської ради прохає вас у місячний строк, до 1.03.2011, демонтувати аварійну будівлю кафе «Молодіжне» або огородити її суцільно по периметру захисною будівельною сіткою. Сподіваємося, що ви з розумінням поставитеся до нашої позиції і адекватно відреагуєте на це звернення.»

Друга частина пленарного засідання відбудеться наступного тижня.

Депутатизми  :)
— Спрощена система оподаткування відмирає.
* * *
— Якщо тільки один таксист у місті зареєстрований, то хай собі живе.
* * *
— «Діяльність у сфері інжинірингу.» Це круте слово, ми його не знаємо.
— Тоді і ставку не піднімаємо.
* * *
— Давайте стоматологам ставку піднімемо?
— Не треба.
— Що, без зубів боїшся остатися?

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 січня 2011, 11:43 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації