Вхід | Реєстрація

На новосанжарському ринку заарештували міліціонера

На новосанжарському ринку заарештували міліціонера
Усе відбувалося як у справжньому бойовикові — мічені гроші, люди у чорних масках і з автоматами та блискавично проведена операція із затримання.
Як стверджують очевидці, 20?го січня, близько 12?ї години на ринку з’явилися працівники СБУ. При цьому частина з них була у повному спецназівському спорядженні — у масках та з автоматами, інші були одягнуті у цивільне. На новосанжарському ринку вони провели спецоперацію, у ході якої затримали 37?річного правоохоронця — старшого дільничного Новосанжарського райвідділу міліції. Підставою для затримання нібито було отримання правоохоронцем хабара від одного із підприємців у розмірі 2100 гривень.
За словами тих-таки підприємців, вищезазначений дільничний «заробляв» гроші таким чином не вперше. Нібито, погрожуючи підприємцям, він вимагав у них різні суми грошей. Чому при цьому вони не зверталися до колег міліціонера чи у прокуратуру — підприємці не пояснюють. Але оскільки затримання минулого четверга таки відбулося, слід припустити, що хтось із підприємців таки звернувся до обласного управління СБУ. Напевно, там правоохоронцем зацікавилися і провели власне розслідування, аби підтвердити або спростувати факт вимагання грошей. Далі розповідає один із підприємців, котрий побажав залишитися не названим.
— Близько двох місяців тому на нашому ринку з’явилися двоє хлопців, які торгували дисками. Як на мене, то вони були «підставними». Цей міліціонер, обходячи ринок, підходив і до них, але вони не платили, посилаючись то на відсутність грошей, то обіцяючи заплатити наступного тижня. Начебто на них його і взяли. Вони домовились, що того дня — у четвер — передадуть йому 2100 гривень (за кілька днів після інциденту у розповідях про хабарника вже фігурувала сума у 2100 у. о. — авт.). Гроші ті були мічені, і як тільки він їх отримав, на нього наскочили «есбеушники», які весь процес знімали на відеокамери.
Далі свідчення різних підприємців дещо розходяться. Одні стверджують, що міліціонер чинив опір і навіть спробував тікати, але був заламаний борцівським прийомом і на його зап’ястках закрилися кільця наручників. Інші запевняють, що, помітивши стеження, міліціонер кинувся із отриманими грошима до ринкового туалету, аби позбутися мічених доказів. Як би там насправді не було, але дільничного дійсно заарештували і відвезли до Полтави. За кілька днів на сайті ГУ МВС Полтавської області з’явилося повідомлення, що затриманий за хабар міліціонер перебуває у слідчому ізоляторі. У Новосанжарському райвідділі міліції затримання їхнього працівника коментувати відмовилися. Мовляв, надати зараз якоїсь інформації з цього приводу не можуть. Підтвердили лише, що сам факт затримання мав місце і наразі обласне СБУ проводить перевірку за цією справою. Натомість із неофіційних джерел нам вдалося отримати інформацію, що, залежно від результатів перевірки, суд або продовжить затриманому правоохоронцю термін арешту, або відпустить під підписку про невиїзд, або ж узагалі закриє справу, якщо доказів виявиться недостатньо.
Тим часом, після затримання хабарника, підприємці на Новосанжарському ринку зітхнули із полегшенням. Принаймні, так стверджують деякі з них. А нам лишається констатувати, що у цьому світі щось таки перевернулося — нас іноді потрібно захищати від тих, хто має нас захищати…

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 січня 2011, 12:18 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації