Вхід | Реєстрація

У місті відновлюється боротьба зі стихійною торгівлею

Спеціально створена робоча група провела рейд територією біля ринку «Браїлки» та навколишніми дворами, виявивши далеко не один факт торгівлі продовольчими товарами без будь-яких дозвільних та санітарних документів. Побували в рейді і наші кореспонденти.
Боротьба зі стихійною торгівлею – один із заходів запобігання розповсюдженню грипу в нашому місті. Її організовують згідно з відповідною постановою міської СЕС. Основні обов’язки покладені на правоохоронні органи, але до роботи долучилася і міська влада.
Олександр Болванович, заступник начальника управління сприяння підприємництву:
- На допомогу правоохоронцям міський голова підписав розпорядження про створення міжвідомчої робочої групи щодо боротьби зі стихійною торгівлею.
До складу комісії увійшли представники ветмедицини, міської санепідемстанції, податкової служби міста та районних виконавчих комітетів. На минулому тижні перевіряли Ленінський район, тепер настала черга Київського. Рейд пройшов поблизу ринку «Браїлки» та навколишніми дворами. Виявлено не один факт стихійної торгівлі: від бабусь з кількома бурячками до вантажівок, забитих продуктами, які тут продавали без будь-яких дозвільних та санітарних документів. На камеру торгівці говорити відмовились, але зауважили: на ринку немає місця для торгівлі, та й беруть за нього чимало. Насправді ж виявилося – місця на ринку більш ніж достатньо, а беруть там лише 85 копійок ринкового збору за день та декілька гривень за так зване «містове». А між тим, ця продукція, яку реалізують практично з землі, є потенційно небезпечною, говорять перевіряючі. У торгівців немає санітарних книжок, на продукцію відсутні документи про якість, про проходження лабораторних досліджень.
Лариса Комарова, зав.відділенням гігієни харчування міської СЕС:
- Це свідчить про те, що дана продукція небезпечна для людей. Невідомо, в яких умовах вона вирощувалась, невідомий вміст нітратів та інших хімічних речовин. Це може стати причиною хімічного отруєння людини.
Те ж саме стосується і продукції домашнього приготування, якою тут торгують просто з землі: молоко, творог та сироватка – невідомо, в яких умовах їх готували і чи здорова людина, яка її робила, говорять перевіряючі. У дворі неподалік молоком торгують з машин і теж – без документів.
Сергій Павлов, заступник начальника міської державної лікарні ветмедицини:
- В даному випадку по Баленка, 6 у торгівців немає ніяких супроводжуючих документів - останній запис про прививки корові - за 2007 рік. Зрозуміло, що ця продукція несе потенційну небезпеку для життя людини.
Результат рейду – декілька адмінпротоколів. Втім, говорять члені робочої групи, боротися зі стихійною торгівлею треба не стільки рейдами та штрафами, скільки відмовою самих полтавців купувати таку небезпечну продукцію.

Максим Яров

Автор: Максим Яров, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 листопада 2009, 11:03 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації