Вхід | Реєстрація

Іноземний досвід – вітчизняним держслужбовцям

У Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка відбулася IV всеукраїнська науково-практична конференція “Вивчення та впровадження в Україні іноземного досвіду удосконалення діяльності органів влади”.
Учасників форуму привітали голова облдержадміністрації Валерій Асадчев, голова обласної ради Олександр Удовіченко, заступник начальника Головного управління державної служби України Андрій Вишневський, народні депутати України Сергій Гордієнко, Микола Кульчинський, Вадим Петренко, Олександр Попов, ректор Полтавського національного технічного університету ім. Ю. Кондратюка, професор, депутат обласної ради Володимир Онищенко.
Обговорюючи тему діяльності органів влади в Україні, Валерій Асадчев наголосив, що державний службовець не повинен залежати від політики, а має служити лише своїй державі. Олександр Удовіченко підкреслив необхідність подальшої спільної і професійної роботи органів державної влади, місцевого самоврядування і кожного держслужбовця.
Під час конференції відбулося підписання Угоди про співробітництво між Головдержслужбою України, Полтавською облдержадміністрацією та Полтавською обласною радою. Кінцева мета угоди – підвищення ефективності діяльності місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування області.
– Нинішня, вже четверта, конференція – надзвичайно важливий захід, оскільки питання зв’язку науки і практики є запорукою успіху будь-яких реформ, у тому числі й державного управління, – зазначив Андрій Вишневський. – Практика підписання угод із регіонами в Головному управлінні державної служби України була започаткована кілька років тому, ми маємо вже близько десятка таких договорів. Угода з органами влади Полтавської області має свої особливості, вона є конкретною і практично зорієнтованою. Там лише два напрями співробітництва, обидва пов’язані з європейською інтеграцією.
На брифінгу для журналістів Валерій Асадчев нагадав, що Полтавщина має хороший досвід участі в міжнародних проектах, тому треба використати можливості нової пропозиції допомоги нашій області від світового співтовариства. Заступник голови обласної ради Петро Ворона поінформував, що ініціативи місцевих громад Полтавщини визнаються переможцями у конкурсах підтримки програм місцевого самоврядування і отримують додаткові кошти для реалізації цих ініціатив.
Загалом участь у конференції взяли більше 70 науковців з багатьох міст України, а також представники Казахстану, Польщі, Росії. Учасники зібрання підтримали пропозицію організаторів щодо проведення п’ятої всеукраїнської конференції за цією ж тематикою восени 2010 року в Полтаві.
Вибір навчального закладу для проведення нинішнього представницького форуму не випадковий – тут вперше на Полтавщині планується запровадити нову магістерську спеціальність – “державне управління”.
– Приймаючи це рішення, ми вивчили потребу в таких фахівцях у нашому регіоні, врахували й те, що область має значний кадровий резерв, – говорить ректор ПНТУ, голова ради ректорів вищих навчальних закладів Полтавського регіону, депутат обласної ради Володимир Онищенко. – Є певні рекомендації Кабінету Міністрів і Секретаріату Президента щодо заміщення вакантних посад державних службовців – вони повинні мати диплом магістра державного управління.

Автор: Ганна ЯЛОВЕГІНА, “Зоря Полтавщини”


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 листопада 2009, 11:14 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації