Вхід | Реєстрація

Сильний вітер вимкнув світло

Сильний вітер вимкнув світло
12 лютого, суботнього вечора, на Кобеляччині піднялася шалена завірюха. Світло в кімнатах почало мерехтіти, електроенергія на кілька секунд вимикалася і знову з’являлася, а ближче до ночі взагалі зникла. У декого світла не було весь наступний день.
Про наслідки негоди ми дізналися у заступника начальника Кобеляцької філії ВАТ «Полтаваобленерго» Володимира Шибіки.

— Володимире Андрійовичу, чи заважав вітер енергетикам усувати несправності електромереж?
— Він не те що заважав, він з ніг валив. Одна справа — працювати в Кобеляках. А можете уявити, що відбувалося на околицях, в степу, на підвищеннях?! До того ж заважав сніг, багато доріг були заметені.

— Наскільки сильні були пориви вітру?
— Я телефонував на метеостанцію і мені повідомили, що пориви вітру досягали більше 16 метрів за секунду. Ускладнював ситуацію сильний мороз.

— Скільки пошкоджень було у Кобе­ляках та Кобеляцькому районі?
— Із різних причин по району було вимкнено дев’ять високовольтних ліній в напрямках: Дашківка, Шевченки, Вільховатка, Марти­нівка, Солошино, Григоро-Бригадирівка, Озера, Криничне, Бутенки та багато інших. Через пошкодження від сильного вітру спрацювала автоматика. Світла не було звечора і весь наступний день (13 лютого, — авт.).

— Багато кобелячан телефонували, щоб повідомити про несправності?
— У нас вже близько місяця стоїть автовідповідач, що дозволяє залишати заявки, коли лінія зайнята дзвінком іншого абонента. За останні два дні на автовідповідач було записано близько трьохсот повідомлень. Коли ми їх прослуховували, деякі кобелячани повідомляли лише: «Немає світла». Надалі прохаємо вказувати прізвище, адресу та причину пошкодження, інакше ваше повідомлення не матиме сенсу.

— Ще залишилися невирішені проблеми по району?
— Так, ще існують проблеми у селах Кірове і Суха та близько двадцяти поодиноких заявок. Але сьогодні, 14 лютого, плануємо всі несправності ліквідувати. На допомогу нам приїхала бригада з Карлівки.
Наостанок Володимир Шибіка зауважив — це не остання негода цієї зими. Можливі нові обриви електромереж. Він нагадав, що до пошкодженої лінії заборонено наближатися ближче, ніж на вісім метрів та в жодному разі не можна намагатися самостійно усувати пошкодження. Якщо помітили обрив електромережі, негайно телефонуйте диспетчеру по тел. 3–12–95 або 3–17–37.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 лютого 2011, 18:34 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації