Вхід | Реєстрація

У комбінату хлібопродуктів — новий власник і новий директор

У комбінату хлібопродуктів — новий власник і новий директор
За останній місяць на підприємстві «Кобеляцький комбінат хлібопродуктів», що в Бутенках, відбулися організаційні та кадрові зміни.
Значення комбінату хлібопродуктів, який в народі й до цього часу називають «заготзерно», для Кобеляцького та сусідніх районів просто неможливо переоцінити. Улітку і восени тисячі вантажівок із збіжжям із Кобеляцького, Новосанжарського, Козель­щин­ського, Царичанського районів прямують до цього підприємства. Сотні великих сільгосппідприємств зберігають зерно саме на комбінаті. Навіть поява потужних конкурентів у вигляді сучасних зернозберігальних підприємств, сотень власних ангарів та ангарчиків, в яких утримують збіжжя фермери, не похитнула значимості комбінату.
Кілька років поспіль бутенківський комбінат знаходився в оренді у товариства «Кернел Трейд», яке належить депутату Верховної Ради України Андрію Веревському. Та у 2011 році держава вирішила господарювати на підприємстві самостійно, без орендарів.
Змінився на комбінаті і директор. Ним став депутат Кобеляцької районної ради Віталій Шулєжко. Людина він на підприємстві не нова. До призначення на керівну посаду Віталій Васильович п’ять років працював тут менеджером по збуту.
Під час короткої розмови Віталій Шулєжко розповів про зміни на підприємстві та про плани на найближче майбутнє. Він одразу вибачився, що не може виділити більше часу для інтерв’ю, пояснивши: «Крім обов’язків керівника хлібокомбінату в Кобеляцькому районі, я ще й очолюю ліквідаційну комісію на схожому підприємстві в Кіровоградській області. Доводиться чимало їздити, щоб скрізь устигнути. Ось і зараз — в машину і на Кіровоград.
— Я так розумію, реорганізація в системі хлібокомбінатів відбувається не ли­ше в Ко­бе­ляцькому районі?
— Так. У процесі задіяні десятки, якщо не сотні підприємств по всій Україні. Вочевидь, держава нарешті вирішила стати головним гравцем на зерновому ринку. І це дуже правильний крок, особливо зважаючи на загальносвітову тенденцію до зростання цін на продовольство. Напевне, саме з цим і пов’язаний той факт, що державні хлібоприймальній підприємства позбавляються орендарів-приватників.

— І який зараз статус у Кобеляцького комбінату? Взагалі, як він правильно називається?
— Колишній ДАК «Хліб України» реорганізований у Державне підприємство «Державна продовольчо-зернова корпорація». А ми зараз іменуємося філія Державного під­приємства «Державна продово­льчо-зернова корпорація України» «Кобе­ляцький комбінат хлібопродуктів».

— Важкувато й вимовити, і запа­м’я­тати. Ну й чого чекати від реорганізації комбінату його основним клієнтам — сільгоспвиробникам?
— Перш за все повідомлю, що за місяць, відколи очолюю підприємство, ми з честю витримали процес сертифікації. І зараз маємо всі дозволи, щоб приймати, зберігати і відвантажувати зерно. Планується, що наш комбінат буде одним із тих підприємств, на якому закуплятиме зерно Аграрний фонд України. Куплятимуть передусім пшеницю і ячмінь, можливо й соняшник. Думаю, що закупівлю ріпаку, сої та кукурудзи вестимуть приватні структури. У кінцевому результаті все це повинно призвести до зростання конкуренції на місцевому зерновому ринку, отже, й до зростання закупівельних цін. А це вигідно сільгоспвиробникам. Особливо наголошу, що для них, для кобеляцьких, новосанжарських, козельщинських, царичанських та й інших аграріїв двері й ворота нашого підприємства будуть відкриті і вдень, і вночі.

— Спасибі за розмову, успіхів Вам у роботі.

Автор: Розмову провів Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 березня 2011, 11:53 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації