Вхід | Реєстрація

Турнір з біатлону в Бутенках

Турнір з біатлону в Бутенках
Останнім часом у всьому світі дедалі більшої популярності набуває біатлон — вид спорту, який поєднує в собі витривалість, відмінну фізичну підготовку та вміння влучно стріляти. Успіхи українських біатлоністів на міжнародній арені сприяють популяризації біатлону і в нашій країні. Не стали винятком і Бутенки.
Завдяки спонсорській підтримці М. Г. Сердюка, А. П. Вознюка, О. М. Сєрова, І. Я. Стрюка, А. П. Сердюка, Д. О. Урухпаєва для школи було придбано кілька пар лиж і стало можливим проведення турніру з біатлону. Змаганням передувала спеціальна підготовка спортсменів: лижна і стрілецька. З сумом доводиться констатувати, що більшість дітей із школи раніше бачили лижі лише на картинках і стали на них вперше. Але спробувавши один раз, вони приходили ще і ще. На всіх бажаючих просто не вистачало лиж. Стрілецькою підготовкою керував учитель предмету «захист Вітчизни» М.В.Дрига.
І ось настав день змагань. На старт вийшли 15 найбільш підготовлених спортсменів. Турнір був присвячений Дню 8 березня, і це додавало певної інтриги, адже досягнення на лижні кожен міг присвятити своїй дівчині. Змагання проходили в атмосфері азарту, здорової спортивної конкуренції і гарячої підтримки з боку чарівних бутенківських дівчат. Не обійшлося і без сюрпризів. Так один із фаворитів турніру Максим Чумак, зробивши на вогневому рубежі три промахи, вибув із числа претендентів на перемогу. А перемогли, як завжди, найсильніші: Сергій Юрко — 1 місце, Василь Кость — 2 місце, Сергій Носуля — 3 місце.
Без всякого сумніву, турнір з біатлону викликав у дітей неабиякий інтерес, і є надія, що в колі захоплень юнаків і дівчат з’явиться ще одне  — лижі.  Це буде сприяти підвищенню їх фізичної активності, а отже — і зміцненню здоров’я.

Автор: Микола Мигуля, учитель-методист Бутеніквської ЗОШ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 березня 2011, 09:10 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації