Вхід | Реєстрація

Про користь спортивної злості та шкоду «шапкозакидацьких» настроїв

Про користь спортивної злості та шкоду «шапкозакидацьких» настроїв
Звітний тур зимової першості міста з міні-футболу був знаменний цілим рядом сюрпризів. Для когось вони стали приємними, для когось — принесли розчарування.
Крім того, цілий ряд ігор підтвердив банальну і вічну істину — у футболі слабких суперників не буває, до кожного опонента потрібно ставитися з повагою і пересторогою. Якщо ж знехтуєш цим правилом, то ризикуєш отримати несподівані неприємності.
Хто б, приміром, міг подумати, що неприємний сюрприз своїм суперникам приготують футболісти із команди «Лідер-3». У неділю вони грали із чорбівськими футболістами, які займали у своїй групі третє місце. «Лідери» ж до цього всі свої матчі програли. Різниця у досвіді, а найчастіше — у фізичній силі та швидкості між дорослими чоловіками і хлопчаками таки давалася взнаки. От, певно, і вирішили чорбівчани «шапками закидати» підлітків. І в результаті після першого тайму «горіли» з рахунком 1:4. У другій половині сільські футболісти таки «прокинулись» і зуміли звести матч до нічиєї 4:4. А після гри їх наставник Віктор Труш потиснув руку кожному гравцю «Лідера». Так він подякував за гарний урок для своїх футболістів.
Ледве «відскочили» у матчі із Павлівкою і «Маленькі сови-2». Симпатична павлівська команда дала справжній бій лідерам. Уже на перших хвилинах гри її гравці забили «Совам» два голи. Потім форвард кобеляцької команди Сергій Ісаєнко зрівняв рахунок і допоміг Юрію Няйку забити третій гол. Але до самого кінця матчу павлівці не давали «Совам» розслабитися. І хоча й програли 5:6, та заслужили повагу суперників і глядачів. Та найбільший урок у звітному турі отримали «Буцики».

Фіаско «Буциків»
Ще перед початком ігор капітан кобеляцького «Колоса» Максим Онищенко зважився на прогноз. Він сказав: «Так і напиши: «Сьогодні «Колос» вийде на перше місце». Для цього «колосянам» потрібно було не лише виграти свій матч, а й очікувати поразки «Буциків». Максим вгадав на сто відсотків.
Команда Богдана Фоміна вийшла грати проти «Лану» із Шенгурів. «Буцики» розпочали матч у такій же манері, як і попередній із «Проц і Ко». Вони довго «катали» м’яча по полю, не надто намагаючись загострити ситуацію і сподіваючись на помилку суперників. І вони її дочекались. Захисник «Буциків» Володимир Перебийніс пробив із штрафного, а Євген Безуглий у цей момент закрив огляд воротареві суперників. І м’яч прослизнув у ворота. Але пропущений гол абсолютно не знітив футболістів «Лану». Вони із перших хвилин матчу намагались грати швидко в надії на своїх реактивних форвардів братів Михайленків. Кидалось в очі, що один із них — Дмитро — раз-по-раз обходив захисників «Буциків». І тактика шенгурян виправдала себе. Дмитро Михайленко того дня був, як кажуть, «в ударі». Він сам забив два голи і віддав результативну передачу брату Максиму. Відмінно відіграли і захисники та воротар «Лану». 5:3 — заслужена перемога шенгурівських футболістів. Уже після гри організатор і гравець «Буциків» Богдан Фомін визнав, що вони занадто самовпевнено поставились до суперників і поплатилися за це.

Злий «Сокіл» і нестримний «Колос»
А ось футболісти білицького «Сокола» навпаки продемонстрували справжню спортивну злість і самовіддачу. І довели, що саме вони є головним претендентом на перемогу у другій групі міні-футбольного чемпіонату. Біличани заявляли про це ще до матчу з іншим лідером — кобеляцьким «Будекспресом». Про серйозність своїх намірів «соколяни» нагадали за день до «битви гігантів», із рахунком 8:1 розтрощивши міцний рибалківський «Легіон».
А ось у матчі лідерів битви, як такої, не вийшло. Те, що відбувалось на майданчику, більше скидалось на побиття. Потрібно визначити, що Іван Редчець з партнерами по команді того дня були «на голову» вищими за «Бедекспрес». Іван забив три голи, ще один провів Євген Жмудь. Можливо, єдиним із біличан, хто того дня міг залишитись незадоволеним, став їх молодий форвард Олександр Дудка. Він двічі не зміг забити у порожні ворота. У «будекспресівців» за весь матч був фактично один гольовий момент, і вони його використали. Остаточний підсумок гри — 4:1 на користь «Сокола».
Не вийшло битви і у матчі кобеляцьких «Колоса» і «Проц і Ко». «Колосяни» сповна скористались осічкою «Буциків» і впевнено та красиво обіграли «проциків». Ні, останні гру не здавали, вони оборонялись, йшли в атаку, бились на кожному клаптику поля. Але «колосяни» в той день виглядали сильнішими, точніше — швидшими. Вони швидко бігли, швидко думали, швидко віддавали паси. І заслужено виграли з рахунком 5:0. У складі «Колоса» всі зіграли дуже добре, хоча можна виділити Олега Бажана. Футболіст, який згідно із неофіційною інформацією нещодавно підписав професійний контракт з комсомольським «Гірником», по полю не бігав, а буквально «літав».

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 березня 2011, 11:27 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації