Вхід | Реєстрація

Порядок видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах

Порядок видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах
1 серпня 2006 р. була прийнята Постанова КМУ № 1045 «Про затвердженя Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах». Видалення зелених насаджень здійснюється у разі:
реалізації генерального плану розвитку населеного пункту;
реконструкції або капітального ремонту об’єкта благоустрою;
знесення аварійних, сухостійних і фаутних дерев, а також самосійних і порослевих дерев з діаметром кореневої шийки не більш як 5 сантиметрів;
ліквідації аварійної ситуації на інженерних мережах населеного пункту;
відновлення світлового режиму в житловому приміщенні, що затіняється деревами;
проведення ремонтних та експлуатаційних робіт в охоронній зоні повітряних ліній електропередач;
досягнення деревом вікової межі та ін.
Видалення зелених насаджень на території населеного пункту здійснюється за рішенням виконавчого органу міської, селищної, сільської ради на підставі ордера. Підставою для прийняття рішення компетентним органом є заява юридичної чи фізичної особи (далі — Заявник) про видалення зелених насаджень. Протягом трьох днів створюється комісія, до якої включаються представники Заявника, власника земельної ділянки, компетентного органу, а також інших зацікавлених організацій. Комісія у п’ятиденний строк після її затвердження визначає стан зелених насаджень, розташованих на земельній ділянці і складає акт обстеження тих насаджень, що підлягають видаленню. Акт подається на погодження з територіальним органом Мінприроди у триденний строк. Компетентний орган у тижневий строк після надходження зазначеного проекту приймає рішення про видалення зелених насаджень і наступного дня видає заявнику копію для оплати відновної вартості зелених насаджень, що підлягають видаленню. Ордер на видалення зелених насаджень компетентний орган видає не пізніше наступного робочого дня після подання Заявником документа про сплату відновної вартості зелених насаджень, що підлягають видаленню. Видалення зелених насаджень на земельній ділянці, яка перебуває у приватній власності, та на присадибній ділянці здійснюється за рішенням власника (користувача) земельної ділянки без сплати їх відновної вартості.
Проведення рубок в полезахисних лісосмугах регламентується лісовим Кодексом України та Постановою Кабінету Міністрів № 724 від 12.05.2007 р. «Про затвердження Правил поліпшення якісного складу лісів».

Автор: Віталій МАЗНЯК, головний спеціаліст Кременчуцького відділу ОНПС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 березня 2011, 11:21 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації