Вхід | Реєстрація

З перших уст

З перших уст
Відбулася чергова зустріч міського ветеранського активу з керівниками служб. Цього разу говорили про надзвичайні ситуації та пенсійну реформу.
Начальник Кобеляцького РВ ГУ МНС України в Полтавській області Володимир Богун:
«Найголовнішими причинами виникнення пожеж є необережне поводження з вогнем і пічним опаленням. За минулий рік у Кобеляцькому районі було зафіксовано 47 пожеж, у них загинуло 5 людей. У цьому році сталося 7 пожеж, загинула 1 людина. Полтавська область займає друге місце в Україні щодо кількості випадків загибелі людей на 100 тисяч населення. Багато пожеж провокують люди похилого віку. Велике прохання навесні не палити листя і сміття, це неодноразово призводило до летальних випадків. За 1 годину в нашу службу надходить близько 10 дзвінків з різних причин. З усіх питань, що стосуються виникнення надзвичайних ситуацій, телефонуйте за номером 101.»
Заступник начальника районного відділення Пенсійного фонду України Валентина Ященко:
«З січня 2011 року почалося обговорення проекту Закону України «Про заходи щодо реформування пенсійної системи в Україні». Управлінням Пенсійного фонду України в Кобеляцькому районі проведено 45 зустрічей з трудовими колективами району, 28 зустрічей з громадянами за місцем їх фактичного проживання, 15 виїзних прийомів громадян, 11 «круглих столів» з різними категоріями громадян району. На гарячу телефонну лінію звернулося 29 громадян. Усього в обговоренні проекту закону взяли участь 3152 жителі району. У ході обговорення внесено 31 пропозицію.
Серед них: «за» і «проти» підвищення пенсійного віку, призначення пенсії за умови звільнення з роботи, внесення в стаж роботи строк військової служби, здійснення доплати за понаднормативний стаж, надання педагогам статусу державних службовців, обмеження виплати не тільки новопризначених пенсій, але й вже призначених, підвищення стажу за вислугою років з 25 до 30 років. Вік виходу на пенсію державного службовця для чоловіків — 60 років, для жінок — 55 років, за умови 10 років стажу на відповідній посаді в державній службі, при цьому розмір пенсії вираховується не за найвищий показник заробітної плати за 2 роки, а за будь-які 5 років.
Запитання: чим викликана пенсійна реформа?
— Різким старінням населення. На 100 чоловік працюючих припадає 88 пенсіонерів.
Запитання: який відсоток заробітної плати відраховується в Пенсійний фонд?
— Відрахування із фонду заробітної плати 2 %, крім того роботодавці на фонд оплати праці сплачують до пенсійного фонду страхові внески в розмірі 33,2 %.
Запитання: яка вікова категорія взяла участь у обговорення проекту?
— Різна. Дуже тішить, що в обговоренні взяла участь велика кількість молоді.
Запитання: чи вноситимуться правки в закон  щодо виходу педагогічних працівників на пенсію за вислугою років?
— Ні. Змін до цього закону немає. Як і раніше, для виходу на пенсію потрібно 25 років стажу, незалежно від віку.
Детальнішу інформацію ви можете знайти на сайті державної адміністрації. Обговорення проекту продовжується до квітня 2011 року.

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 березня 2011, 12:35 | Кобеляки |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації