Вхід | Реєстрація

Лід пахне весною і рибою

Лід пахне весною і рибою
Секція спортивного і любительського рибальства Кобеляцької районної організації УТМР організувала і провела традиційні змагання з підлідного лову риби. Цьогорічний турнір на кращого рибалку пройшов під гаслом 90-річного ювілею створення Українського Товариства мисливців і рибалок, який відзначає одна з найстаріших, наймасовіших громадських організацій держави у липні цього року.
Чудовий березневий день, безхмарне весняно-синє небо, а навкруги, куди не кинь оком — льодовий простір. Повітря насичене ароматами весни і перегукуванням перших перелітних птахів. Здається, що й лід пахне весною.
Ось така справжня весняна ідилія, і на фоні цього, куди не глянь — фігурки рибалок, що, мов індійські йоги, зайнявши «позу лотоса», завмерли над ополонками.
Тихо в повітрі, тихо на льоду. І, як не дивно, тихо і під льодом. Аж раптом цю сонну тишу розітнув несамовитий крик, від якого суддя змагань клюнув носом об лід, впавши з рибальського ящика,  а обслуговуюча команда, що готувала різнотрав’я на березі, схватила реманент, який використовується при спасінні потопаючих на воді, вибігла на лід.
Та паніка виявилась зовсім і не панікою, все сталося набагато простіше. Це Василь Фещенко, найперший із учасників, витяг на лід велику таранину. А коли через кілька хвилин він підсік ще одну рибину, витягти йому не вдалося через той самий крик, але вже сидячих поруч колег по чемпіонату.
Розгнівана таким неподобством риба за командою свого начальника попливла геть, під кущі очерету, де саме «заополонилась» дружна команда золотарівських рибалок. Саме між цими хлопцями, яких мисливсько-рибальська братія району за їх хитру, часом непередбачувану поведінку на полюваннях і рибній ловлі називає ласкаво «ганжурянами», і загорілась справжня боротьба за кращого рибалку року. Бо дружба — дружбою, а чемпіон має бути один. Він і виявився. Це Володимир Сагань, він же капітан команди «ганжурян», він же позаштатний єгер Кобеляцького мисливсько-рибальського господарства. Уже на березі новоспечений чемпіон отримав з рук голови районної організації УТМР, почесного члена УТМР Валентина Панічевського золоту медаль, грамоту і цінний приз.
А от рідний брат чемпіона, хоч і старший за віком, проте «виловив» з ополонки срібну нагороду. А щоб комплект нагород був повним, Сергій Фещенко з цієї ж компанії закріпив успіх «бронзою». Таким чином усі медалі, призи і грамоти почимчикували з Кишеньок у Золотарівку.
Та решта учасників також не була обділена увагою організаторів змагань. Отримали нагороди команди Світлогірського, Кобеляк, а також окремі найактивніші учасники: Василь Фещенко — за першу виловлену рибку, Григорій Потетій — за висококваліфіковану юридичну допомогу суддям, рибалкам і кухарям, Анатолій Чумак — за організацію кухні, Вадим Чуприна — за неперевершену рибацьку юшку, Рушан Файзуллін — за чудовий шашлик.
Фіналом свята, як ви вже зрозуміли, стала традиційна юшка, шашлик та напої (не тільки мінеральні). І, звичайно, за багатим столом весняними струмками лилися байки, анекдоти, всілякі побрехеньки на рибальські теми і не тільки.

Автор: Дмитро СРІБНИЙ, почесний член УТМР, заступник голови президії райради УТМР, Михайло Самойленко, голова секції рибальства


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 березня 2011, 16:53 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації