Вхід | Реєстрація

Проти шкідливих звичок — трьома мовами

Проти шкідливих звичок — трьома мовами
10-го березня у актовому залі Новосанжарського НВК продемонстрували цікаву програму, присвячену боротьбі за здоровий спосіб життя. Своїми виступами учні говорили «ні» курінню, алкоголізму та наркотикам.
Організували та провели імпровізовану виставу викладачі англійської мови Тетяна Лещенко та основ безпеки життєдіяльності Юлія Полянська. На сцені втілювали всі задумки педагогів у життя їх класи — 10-Б та 9-Б, а також учні з 8-Б та 9-В, які допомагали їм у проведенні концертного виступу.
Увесь виступ був побудований у вигляді міжнародної конференції, присвяченої боротьбі зі шкідливими звичками. Участь у ній взяли представники трьох країн — України, Росії та Сполучених Штатів Америки. Представники кожної делегації висловили своє — однаково негативне — ставлення до вживання алкогольних напоїв. Зрозуміло, що представники кожної делегації говорили мовою своєї країни. Так українською розповідали про те, що людина у стані сп’яніння уподоблюється свині — вона може лежати у багнюці й абсолютно цим не перейматися. Сценічні «американці» демонстрували відомі всім штатівські групи. У цьому випадку — групу анонімних алкоголіків.
— Я пила із друзями за компанію, — розповідає одна з дівчат, — пила тоді, коли хотіла зробити щось таке, на що не вистачало сміливості.
Варто зауважити, що представники «американської» делегації усі діалоги вели виключно англійською. І виходило у них це цілком природно та майстерно. Принаймні, автору їх англійська видалася майже ідеальною.
Учасники своєрідного концерту ставили сценки і співали. Тексти пісень цілком відповідали темі виступу: «Жити чи не жити? Пити чи не пити?»
Від теми алкоголю учні перейшли до теми куріння. На сцені з’явилася симпатична Цигарка, яку головна героїня сценки дуже хотіла покинути, але ніяк не могла. Учасники сценки нагадували — від дружби із цигаркою нічого, окрім хвороб, отримати не можна.
Але найбільшу небезпеку, безумовно, несуть наркотики. За примарною завісою задоволення і насолоди наркоманів очікує лише підірване здоров’я та швидко закінчене життя. Усе це учні Новосанжарського НВК намагалися розповісти глядачам трьома мовами. Слід сподіватися, що почули всі. А от чи зрозуміли — невідомо. Адже ні для кого не секрет, що у наш час продовжує зростати кількість підлітків, які палять, вживають алкоголь та навіть так звані легкі наркотики. Саме таким підліткам і потрібні ось такі постійні нагадування — шкідливим звичкам потрібно вміти сказати «ні!». Інакше — дивіться фото.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації