Вхід | Реєстрація

Без обговорення

Без обговорення
Чергова сесія Кобеляцької районної ради пройшла у незвичній атмосфері одностайності.
Затверджуючи регламент сесії, голова райради Юрій Тагадюк запропонував провести її за дві години. З місць одразу залунало: «Давайте за півтори». Із президії відповіли: «Хто швидше, давайте свої пропозиції!»
У результаті депутати «покінчили» із двома десятками питань порядку денного рівно за 1 годину і 6 хвилин. І це з прийняттям процедурних питань, вставанням-сіданням від час виконання Гімну. Та воно й не дивно, адже практично нікого із доповідачів депутати не слухали.
Усе відбувалося майже за ідентичним сценарієм. Доповідач виходив на трибуну. Депутат-регіонал Володимир Вовк, який у залі розташувався найближче до цього місця, заявляв: «Ми це слухали на комісіях». І одразу починали голосування. І так з десяток разів.
Фактично того дня у сесійному залі виступали лише голова РДА Анатолій Таранушич та Микола Жук, який озвучував назви підприємств, котрим затверджували документацію на землю.
Анатолій Таранушич у своєму скороченому звіті про соціально-економічнйи розвиток району був налаштований оптимістично. Однозначним позитивом він назвав співпрацю райдержадміністрації і районної ради. У сільському господарстві відзначив вчасність розрахунків місцевих аграріїв із пайовиками. По цьому показникові Кобеляччина є однією із кращих на Полтавщині. На думку голови РДА, новий поштовх для поступу вперед економіка району отримає після появи нових інвесторів. Це, перш за все, — російський холдинг «Белгранкорм» з інвестиціями у тваринництво в обсязі 12 мільйонів доларів. Крім того, новий власник повинен з’явитися у ВАТ «Світ», тобто у швейної фабрики. А на Бутенках у декого із бізнесменів є намір збудувати зерноприймальне підприємство.
Під час виступів депутати Йосип Остров­сь­кий, Віктор Муха та Микола Антонов висловлювали стурбованість долею сільської медицини в районі, зокрема відсутністю фахівця у Шенгурах. Їм пообіцяли вирішити цю проблему.
А ще депутати запитували Юрія Тагадюка, Анатолія Таранушича про долю працівника райради Олександра Міщенка, якого під час цієї сесії фактично позбавили роботи. Голова райради і голова адміністрації синхронно запевнили, що Олександра Олексійовича не покинуть напризволяще.
От власне і все значуще, що відбувалось на сесії. Уже по її закінченню, в кулуарах, депутат-бютівець на умовах анонімності і пошепки пояснив причину несподіваної одностайності депутатів. Чоловік сказав: «Придавили всіх наших. Ми ж залежні. Тому контракт на роботу треба, тому земельні документи оформити. Сам розумієш».
Якщо причина подібної депутатської консолідації саме в цьому, то це називається політичною корупцією. Хоча, можливо, кобеляцьким обранцям в даній ситуації не було приводів для суперечок. Поживемо — побачимо.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 березня 2011, 13:47 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації