Вхід | Реєстрація

У Бережнівці загатили річку Вовчу

У Бережнівці загатили річку Вовчу
Намагаючись створити умови для розведення риби, місцеві жителі порушують Закони України.
До редакції зайшов чоловік. Заявивши, що не є жителем Кобеляцького району, він повідомив про одну місцеву проблему. Ось, що він розповів: «Я звернув увагу, що обабіч дороги Кобеляки-Бутенки, по ліву сторону від мосту через Вовчу (якщо їхати в бік Бутенок), хтось загатив річку. Наскільки я знаю, це є порушенням законів про водні ресурси. Потрібно ж щось робити». Також чоловік, який попрохав не називати його прізвища, розповів, що чимало подорожує Україною, ніде не бачив настільки засмічених обочин автошляхів, як у Кобеляцькому районі.
Того ж дня вирушили на берег Вовчої у Бережнівці. Дійсно, й так вузеньке в цьому місці русло було майже перегороджене. Хтось вивіз і висипав на берег і в саму річку кілька десятків тонн землі. Щоправда, вода вже перемила ту штучну перешкоду.
У сільській раді повідомили, що ніяких санкціонованих робіт на березі Вовчої останнім часом не проводили. І висловили припущення, що то місцеві рибалки займаються самодіяльністю. Справа в тому, що з іншого боку мосту русло Вовчої кілька років тому добре розчистили і поглибили. З того ж, де розташована незаконна дамба, гідротехнічні роботи не проводили. І тепер влітку річка там пересихає. От і намагаються місцеві рибалки зберегти воду на літній сезон.
Незаконними назвав дії самодіяльних меліораторів й інспектор Полтавського управління з охорони природного навколишнього середовища Віталій Мазняк. Також він повідомив, що контроль за станом водних ресурсів покладений на виконкоми сільських рад, в нашому випадку — Бутенківської, управління водних ресурсів і відомство, в якому він працює. При виявленні таких порушень громадяни повинні звертатись у названі інстанції. За самовільне проведення гідротехнічних робіт передбачене адміністративне покарання.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 березня 2011, 14:22 | Кобеляки |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації