Вхід | Реєстрація

Купили корову на свою голову...

Купили корову на свою голову...
Нещодавно, 14 березня, до чергової частини Гадяцького РВ УМВС України в Полтавській області надійшло повідомлення від 71-річного жителя с. Березова Лука про те, що невідомі особи з його господарства скоїли крадіжку телиці.
На місце події виїхала слідчо – оперативна група районного відділу міліції. В ході бесіди з власником господарства правоохоронці встановили, що в будинку він проживає з дружиною. Як завжди, щоранку дід Іван встає поратись по господарству. Та в цей день, зайшовши до сараю, чоловік виявив відсутність телиці. Звичайно, вони з дружиною почали хвилюватися, бо для них вона була не просто годувальницею, а й майже членом родини. Власники спочатку подумали, що вона могла сама вночі вийти і піти блукати по селу. Тому господар відразу почав бігати по сусідах і запитувати, чи не бачив хто їхньої «пропажі». Та коли усі зусилля виявилися марними дід Іван звернувся по допомогу до міліції.
Правоохоронці почали відразу проводити оперативно – розшукові заходи по встановленню місця перебування зниклої худоби та осіб, які причетні до її викрадення. Наполеглива праця міліціонерів та бажання допомогти стареньким невдовзі дали свої позитивні результати.
Під час нічного об’їзду територій сільських рад, правоохоронцями був затриманий автомобіль з особами, які займаються скупівлею худоби у населення. І, як виявилося, недаремно. Саме на цьому автомобілеві перевозили телицю, яку розшукували правоохоронці.
Від вище вказаних громадян міліціонерам стало відомо, що до них зателефонувала невідома жінка і повідомила, що її родичі з села Ручки хочуть терміново продати телицю, але так як вона до 18.00 год. перебуває на роботі, то вони можуть купити її лише ввечері. Покупці натомість запропонували їй назвати прізвище родичів, що продають телицю і вони самі їх відшукають в селі. Жінка довго вагалась, та все ж таки повідомила. Приїхавши за вказаною адресою, вони побачили, що чоловік дійсно продає телицю. Покупці навіть не замислились, що вона може бути краденою, адже телиця знаходилася в сарайному приміщенні, який облаштований для тримання худоби.
Придбавши телицю чоловіки завантажили її на автомобіль і поїхали. Та виїхати з села виявилось не так просто для осіб, які не знають місцевості. Тому, блукаючи вулицями, вони знову зустріли продавця телиці. Він проїжджав повз них на скутері і запропонував вивести їх з села. Як тільки вони натрапили на знайому їм дорогу покупці швидко обігнали скутериста. Та далеко заїхати не вдалося, бо були зупинені працівниками міліції. Саме від них правоохоронці й дізналися про те, хто ж їм продав викрадену телицю.
Зловмисником виявився 24-річний мешканець села Ручки, який раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності.
Наразі, як пояснив виконуючий обов’язки начальника Гадяцького РВ підполковник міліції Володимир Пархоменко, по даному випадку слідчими Гадяцького РВ вже порушено кримінальну справу по ст. 185 ч.3 Кримінального кодексу України (Крадіжка). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до шести років.
А викрадена телиця повернута власникам, які були дуже раді побачивши знову на подвір’ї свою годувальницю. Господарі щиро, зі слізьми на очах від радості, дякували міліціонерам за допомогу.

Автор: Інна Ященко, старший інспектор Гадяцького РВ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 березня 2011, 13:58 | Гадяч | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації