Вхід | Реєстрація

Підприємець кілька років грівся за дарма

Підприємець кілька років грівся за дарма
Щоб там не говорили, наші люди неабиякі умільці, як кажуть, майстри на всі руки: чи то вітряк змайструвати для економії електроенергії, чи то газопровід провести. Фантазії людській і вмінню тільки дивуєшся і з кожним разом все більше і більше.
Вигадує український народ інколи цікаві речі, а інколи речі, які можуть привести до кримінальної відповідальності. Та хіба кримінальною відповідальністю злякаєш того, хто так хоче отримати «халяву». 30 березня у селі Мала Побиванка Гадяцького району працівниками ВАТ «Гадячгаз» при плановому обстеженні об’єктів, які примусово відключені від газопостачання, біля контори місцевого сільгосппідприємства було виявлено несанкціоновану врізку.
У 2010 році 51-річного директора цього підприємства, відключили від газопостачання через заборгованість у 2009 році.
Чоловік вирішив вийти з даної ситуації нечесним шляхом. Він приєднався через металевий перехідник гумового відводу, що знаходився під землею, до газопроводу низького тиску та провів підключення своєї контори.
«Врізка, як ви бачите, здійснена гумовим шлангом і на невеликій глибині простягалася до стіни приміщення, - пояснює начальник служби обліку газу ВАТ «Гадячгаз» Артем Гусак. – Несанкціонована врізка використовувалася для відбору природного газу підприємцем для власних потреб, чим було нанесено значних збитків нашому підприємству. Близько року використовувався природний газ без обліку».
Нині міліція встановлює суму завданого збитку та вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 185 Кримінального кодексу України - крадіжка.
За словами працівників ВАТ «Гадячгаз», такі випадки не поодинокі.
Сьогодні вартість 1 куб. м природного газу коштує дорого, що, у свою чергу, зваблює споживачів, як фізичних, так і юридичних осіб, використовувати природний газ безобліково.

Автор: Альона Глік, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 квітня 2011, 08:26 | Гадяч | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації