Вхід | Реєстрація

Хлопець залишив мобілку як заставу у барі, а потім заявив у міліцію про пограбування

Хлопець залишив мобілку як заставу у барі, а потім заявив у міліцію про пограбування
До Гадяцького райвідділу пізнього вечора звернувся 31-річний молодий чоловік з заявою про пограбування. Зі слів заявника, того дня близько 18.00 години у місцевому барі-магазині знайомий йому хлопець відкрито заволодів його мобільним телефоном "Самсунг GТ1080".
Оперативники одразу виїхали на місце пригоди. В ході перевірки правоохоронці з’ясували, що події того вечора відбувалися за геть іншим сценарієм. Виявляється, що заявник та його знайомий випивали слабоалкогольні напої у барі-магазині. Коли ж гроші скінчилися, а душа ще вимагала продовження «бенкету», товариші вирішили взяти напої в магазині у борг, а в якості застави залишили мобільний телефон заявника. Дійшовши до потрібної кондиції, молодики розійшлися по домівках.
Коли ж чоловік почав розмірковувати, як же йому повернути телефон, то додумався лише до того, щоб написати заяву на свого товариша, аби той повернув апарат. Аргументи були залізні. По-перше, грошей у нього немає, так само як і роботи, тож викупити телефон він не зможе. По-друге, пили вдвох, тому нехай товариш теж візьме участь у фінансуванні відпочинку. І по-третє, що найголовніше, знайомий наразі перебуває під слідством, тож він викупить телефон, оскільки зайві проблеми йому не потрібні.
Однак «блискучий» план по поверненню телефону не спрацював. Досвідчені правоохоронці швидко з’ясували обставини справи. Наразі триває дослідча перевірка. Мобільний телефон вилучений, свідки опитані.
Для бажаючих «вирішувати» власні проблеми неправдивими заявами до правоохоронних органів стаття 383 Кримінального кодексу України передбачає кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину. А розплата за цією статтею значно дорожча за мобільний телефон. Адже людина може бути позбавлена волі на строк до 2-х років.

Автор: ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 квітня 2011, 15:15 | Гадяч | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації