Вхід | Реєстрація

У Зачепилівці саджають новий ліс

У Зачепилівці саджають новий ліс
Густими зеленими шатами із срібними нитками річок укутане село Зачепилівка. Знаходиться воно у Новосанжарському районі — зовсім поруч із райцентром та за 40 кілометрів від Полтави. Із самого малечку життя його мешканців тісно пов’язане з лісом. Він розповідає їм довгі осінні та зимові казки, співає чарівних веснянок, пригощає ягодами, грибами, горіхами, дарує деревину для будівництва.
Давня дружба з лісом і в учнів місцевої школи, яка носить ім’я відомого земляка — Героя України, поета Бориса Олійника. Підтримують добрі стосунки з дітьми і працівники державного підприємства «Новосанжарське лісове господарство». Іще у 2005-му році при школі створено шкільне лісництво «Хвоїнка». За ці роки зроблено чимало добрих справ. Ось лише декілька штрихів із буднів шкільного лісництва. У лісгоспі облаштували кабінет шкільного лісництва, де діти мають змогу теоретично попрацювати з природоохоронної роботи. Юні природолюби є постійними учасниками Всеукраїнських акцій. Це «Парки — легені міст і сіл», «До чистих джерел», «Ліси для нащадків» та інші. Запам’ятався учням жовтень 2006-го року. Тоді держлісгосп України присудив зачепилянам третє місце у загальноукраїнському конкурсі на краще шкільне лісництво. У квітні 2007-го року у рамках соціально-екологічного заходу «Нові ліси» у селі заклали «Веселковий парк». Рік 2008-ий. Під час акції «Садок вишневий біля школи» учні та вчителі посадили 45 вишень та слив. За підсумками роботи шкільних лісництв Полтавщини у 2008-му році шкільному лісництву «Хвоїнка» дісталося перше місце. 2009-го року було закладено Алею випускників. Працювали всі: учні та вчителі школи, жителі села та працівники держлісгоспу. У новій алеї висадили 500 саджанців липи, берези та горобини. До 67-ї річниці визволення Полтавщини і району від фашистських загарбників учні школи заклали Алею слави, висадивши 67 берізок.
Сьогодні зачепилівські школярі знову в роботі. Разом із шефами-лісівниками вони провели засідання ради шкільного лісництва, під час якого визначили обсяг весняних робіт. Зараз учні саджають молоду сосну. Ця робота — в радість для дітей, які виростають на цій землі разом із посадженими деревами. Разом із своїми юними помічниками новий ліс саджають працівники держлісгоспу на чолі із директором Василем Красюком та головним інженером Євгеном Хоменком. Саме вони 4-го квітня разом із учнями саджали на полі молоду сосну. Після закінчення посадки держлісгоспівці вручили юним лісівникам пам’ятні значки із написом «Міжнародний рік лісів-2011» та зелені накидки.
На цьому співпраця працівників лісу та учнів школи не закінчується — попереду іще багато посаджених лісів та задоволення від виконаної роботи.

Автор: Марія КРАСНЮК, директор зачепилівської школи


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 квітня 2011, 12:47 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації