Вхід | Реєстрація

Дівчина вирішила, що задарма допомагати пенсіонеру вже досить

Дівчина вирішила, що задарма допомагати пенсіонеру вже досить
Майже щомісяця правоохоронні органи через засоби масової інформацію повідомляють громадянам про той, чи інший випадок вчинення шахрайства і завжди звертаються з проханням - не бути надто довірливими. Та на жаль ці попередження громадянами просто ігноруються. Кожен вважає, що з ним подібного не станеться. А коли стається – звертаються за допомогою до міліції.
Нещодавно до чергової частини Гадяцького РВ УМВС з письмовою заявою звернувся 62-річний житель с. Петрівка–Роменська, Микола ( ім’я змінене, від авт..), який повідомив про те, що його знайома, Оксана ( ім’я змінене, від авт..) шахрайським шляхом, зловживаючи довірою, заволоділа його коштами в сумі більше 1 тисячі гривень.
Правоохоронці одразу приступили до розслідування справи. Згодом дільничними інспекторами міліції було встановлено, що 26-річна Оксана деякий час разом з чоловіком та дітьми проживала в селі Петрівка–Роменська і Микола її добре знав, бо вони були сусідами.
Але Оксана уже декілька останніх місяців мешкала в м. Гадяч. А до чоловіка приїздила лише інколи, щоб побачитись з дітьми, яких він забирає на вихідні з інтернату.
Одного дня Микола дізнався, що сусід привіз доньок додому і вирішив їх провідати. Чоловік говорить, що для нього ці дівчатка були немов рідні онуки, адже виросли «в нього на очах». Завітавши до будинку сусіда Микола помітив, що й Оксана також там.
Вони влаштували невелике застілля. Під час спілкування Микола добровільно передав Оксані свою пластикову картку і попросив зняти з неї нараховані йому пенсійні кошти. Адже жінка раніше неодноразово допомагала йому в цьому.
Вони домовилися про число, час і місце зустрічі де Оксана повинна була віддати йому зняті з картки гроші. Та не так сталося як гадалося. Два дні підряд Микола приїздив до Гадяча, щоб зустрітися з Оксаною, але жодного разу жінка так і не з’явилася в зазначеному місці.
Після цього Микола вирішив звернутися до банку, послугами якого користується, щоб отримати свої кошти. Та коли він почув від співробітників банку, що його кошти уже зняті, його здивуванню не було меж. Також банківські співробітники показали Миколі запис з банкомату, де з його картки знімалися гроші. Як з’ясувалося, Оксана, якій Микола довіряв, кілька днів підряд знімала з карточки чужі гроші і використовувала їх для власних потреб. Далі вже працювала міліція.
Наразі по даному факту порушено кримінальну справу по ст. 190 ч.1 Кримінального кодексу України (Шахрайство). Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Автор: ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 травня 2011, 11:04 | Гадяч | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації