Вхід | Реєстрація

За чотири дні 17-річний юнак двічі намагався покінчити життя самогубством

За чотири дні 17-річний юнак двічі намагався покінчити життя самогубством
Наприкінці квітня до терапевтичного відділення Чорнухинської центральної районної лікарні каретою швидкої допомоги доставили 17-річного хлопця з діагнозом «гостре отруєння медикаментами в побуті з метою суїциду».
Юнакові надали необхідну медичну допомогу і відпустили додому, проте вже через чотири доби лікарям знову довелося рятувати його життя.
Спроба суїциду неповнолітньою особою, тим більше повторна, не могла залишитися поза увагою співробітників кримінальної міліції у справах дітей. Правоохоронці з’ясували обставини, що змусили юнака наважитися на такий відчайдушний крок.
Анатолій (імена змінені – авт.) навчається у 10-му класі сільської школи, мріє здобути освіту та працювати. Як і будь-який хлопець його віку, прагне бути рівним серед однолітків, зустрічатися з дівчиною. Однак, сувора реальність щоденного буття гнітить юнака: матір і батько у постійному запої, вдома злидні, бруд та безлад. Двох молодших братів Анатолія забрала до себе бабуся, щоб вони не бачили цього жахіття. Він і сам дуже хоче жити з бабусею, однак розуміє, що їй і без нього важко піднімати менших братів. Жінка завжди його нагодує, обігріє, однак це все, що вона в змозі зробити для хлопця. Анатолій неодноразово вмовляв, просив, благав батьків схаменутися, припинити пити горілку та звернути увагу на нього й молодших братів, однак батьки були глухі до дитячих умовлянь.
Того дня хлопцеві урвався терпець. Повернувшись зі школи, Анатолій застав вдома ту саму картину. Йому набридло дивитися на безкінечну пиятику, злидарювати, ходити обірванцем, бути нікому не потрібним. Хлопчина не бажав собі такого життя, тож вирішив просто його обірвати – він схопив жменю ліків, усі пігулки, які тільки знайшов вдома, й почав їх ковтати прямісінько на очах у батька…
«Я бачив, що син їсть пігулки, проте тоді не зрозумів, що саме він робить, оскільки був напідпитку, – розповідає про події Олександр Іванович, батько Анатолія, – вже потім побачив, що йому зле, і викликав швидку».
Навіть більш ніж реальна загроза назавжди втратити сина не змусила батьків Анатолія переглянути свої життєві пріоритети. Усвідомівши це після повернення із лікарні, юнак знову здійснив спробу радикально звільнитися від своїх проблем.
На щастя, лікарям вдалося «витягти» хлопця й цього разу. Однак медики оцінюють його стан як тяжкий. Тяжкий не тільки фізично, а й психологічно. Наразі із Анатолієм працюють фахівці-психологи.
– Співробітники кримінальної міліції у справах дітей Чорнухинського райвідділу збирають матеріали дослідчої перевірки, оскільки у діях батьків вбачаються ознаки злочину, передбаченого статтею 166 Кримінального кодексу України «Злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною». Рішення про притягнення батьків хлопця до кримінальної відповідальності прийматиме прокурор, – говорить Жанна Ахіджанян, начальник ВКМСД УМВС України в Полтавській області.
Отриману в ході перевірки інформацію співробітники КМСД передали до служби у справах сім’ї, дітей та молоді для розгляду питання про позбавлення батьківських прав батьків хлопця.

P.S. Після одужання Анатолій поїде до дитячого притулку «Любисток». Сподіваємося, чуйні викладачі й професійні психологи повернуть хлопцеві бажання жити та віру у майбутнє.

Автор: Анна Одякова, ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 травня 2011, 14:34 | Чорнухи | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації