Вхід | Реєстрація

Любов довела до в’язниці

Любов довела до в’язниці
У середині березня поточного року в приймальне відділення Гадяцької центральної лікарні за допомогою звернувся 54-річний місцевий житель, Олександр, з тілесними ушкодженнями.
Після того, як йому була надана медична допомога, Олександр написав заяву до районного відділу міліції, в якій повідомив про те, що в ніч з 16 на 17 березня до його будинку ввірвалися двоє невідомих чоловіків у масках на обличчі, які, застосовуючи фізичну силу, заволоділи його майном і продуктами харчування.
Олександр запевняв міліціонерів, що не знає своїх кривдників. Поспілкувавшись з потерпілим оперативники встановили, що це не єдиний випадок, коли на нього скоюють напад. Виявилося, що ще на початку січня до його будинку уже проникав невідомий чоловік, який із застосуванням погроз та сили заволодів його документами, зокрема паспортом.
Після почутого правоохоронці відразу почали проводити оперативні дії по встановленню осіб нападників.
В ході проведення розшукових заходів були перевірені всі раніше судимі особи, які могли бути причетні до вчинення даного злочину. І через деякий час міліціонерам таки вдалося встановити підозрюваних, що проникали до будинку Олександра.
Також міліціонерам стало відомо, що одразу після скоєного злочину зловмисники залишили територію Гадяцького району. Тож правоохоронці взялися за розшук грабіжників. І вже через декілька днів оперативники затримали кривдників Олександра аж у Полтаві.
Нападниками виявилися два товариші 24-річний Іван (ім’я змінено) та 30-річний Олексій (ім’я змінено). До того ж, останній раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності.
Під час проведення бесіди з Олексієм правоохоронці встановили, що чоловік зустрічається з дівчиною, яка деякий час знімала житло у Олександра. Але за проживання платити не хотіла. Тоді Олександр, недовго думаючи, забрав у неї паспорт та мобільний телефон і сказав, що поверне все тоді, коли дівчина з ним розрахується.
Зустрівшись з Олексієм, кохана розповіла йому про свою проблему. Саме тоді чоловік і вирішив їй допомогти. Підсиливши свою хоробрість спиртним, він проник до будинку Олександра, наніс йому тілесні ушкодження і погрожуючи холодною зброєю забрав у нього його документи. Забране нападник віддав своїй дівчині на зберігання, щоб потім вона обміняла речі Олександра на свої. Але тоді потерпілий чомусь до міліції не звернувся. А безкарність, як відомо, породжує нові злочини.
Через деякий час Олексій, разом зі своїм товаришем Іваном, вирішують знову проникнути до житла Олександра. Але цього разу, щоб їх не впізнали, грабіжники одягають на обличчя маски.
Потрапивши до помешкання Олександра, молодики, із застосуванням фізичної сили, заволоділи його речами та продуктами харчування.
Свою здобич вони принесли до гуртожитку, де Олексій знімав кімнату. Але вранці хлопці дізналися, що їх розшукує міліція, тому відразу ж виїхали за межі району.
Виконуючий обов’язки начальника Гадяцького РВ УМВС Володимир Пархоменко говорить: «За даними фактами слідчим райвідділу було порушено кримінальну справу за статтею 186 частиною 3 Кримінального кодексу України (Грабіж), яка передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років».
Наразі триває досудове слідство, після завершення якого подальшу долю молодих грабіжників вирішить суд.

Автор: Інна Ященко, старший інспектор Гадяцького РВ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 травня 2011, 11:22 | Гадяч | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації