Вхід | Реєстрація

Велопробіг по місцях бойової слави Кобеляччини

Велопробіг по місцях бойової слави Кобеляччини
Напередодні 9 травня за ініціативи місцевого підприємця і любителя велоспорту Ігора Лашка був проведений велопробіг по місцях бойової слави.
Напутнє слово дав голова місцевої ради ветеранів Олександр Живулько. Він коротко розповів про роки Великої Вітчизняної війни, про те, що відбувалося в Кобеляках під час війни. Також висловив надію, що люди не будуть забувати своїх дідів, прадідів, і вшановуватимуть їхню пам’ять. Курс велопробігу почався з Кобеляк, далі велосипедисти побували в Кунівці, Біликах, Куст-Кущах, Червоних Квітах Калініно, Чорбівці, Іванівці та Сухинівці. Протяжність цього велопробігу сягала 75 кілометрів. Участь у ньому взяли 7 чоловік.
«Сподівалися, — каже Сергій Галушко, — що участь візьме більше бажаючих. Та ті, хто прочитали оголошення в газеті, мабуть, злякалися такої довгої дистанції. Раніше, якщо їздили, то в межах міста і дистанція становила близько 6–8 кілометрів. Хоча цей велопробіг не видався для нас важким. У кожному населеному пункті ми вшановували хвилиною мовчання всіх загиблих під час Великої Вітчизняної війни. Усі учасники були позначені георгіївською стрічкою і нас з радістю та з цікавістю зустрічали мешканці сіл. Їхали всі на спортивних велосипедах і одягнуті були в спеціальні костюми та шоломи. Також ми скуштували солдатської каші. Для нас її огранізував місцевий підприємець Микола Тихоненко, який вивіз її в село Калініно. Виїжджали ми в сонячну погоду, та потім вона зіпсувалась і ми потрапили під дощ. Не обійшлося і без курйозів. І хоча учасники були своєрідними професіоналами, на велопробігу сталася аварійна ситуація. На відрізку між селом Галі і Білики після того, як перший у голові колони пригальмував перед ямою на дорозі, другий теж трішки пригальмував, третій уже вдарився колесом, четвертий і п’ятий упали. На щастя, минулося все навіть не здертими колінами і ліктями. Обійшлося тільки «вісімкою» на одному з велосипедів. Оскільки у нас з собою були відповідні інструменти, на місці відразу все полагодили».
У заїзді брали участь тільки ті люди, які займаються спортом. Наприклад, Вікторія Дорошенко, яка останні кілька років виборює перші місця у велозаїздах та в забігах на довгі дистанції. Усі швидкісні велозаїзди дівчина виграє. А загалом, велосипедисти отримали гарні  незабутні враження від заїзду і наступного року обов’язково його повторять.

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 травня 2011, 08:43 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації