Вхід | Реєстрація

Вузи змінюють пріорітети

Вузи змінюють пріорітети
Якщо раніше на першому плані було навчання, то віднедавна головна діяльність вишів – наукова. Цього вимагає стаття 29 проекту Закону України «Про вищу освіту». Більше того, наукові розробки мають знайти втілення в житті. Наскільки із новими вимогами справляється – підбивав підсумки Полтавський технічний університет імені Юрія Кондратюка.
День науки святкували 21 травня, напередодні у Полтавському техуніверситеті ряд заходів провели – круглих столів та семінарів, завершилося усе урочистими зборами. На них підбивали підсумки – як в університеті із науковою діяльністю справи. Бо зараз до вузів законодавство ставить нові вимоги. На першому місці – наукова діяльність і впровадження досягнень в життя, тобто – комерціалізація. У техуніверситеті кажуть: із цим справляються добре.
Володимир Гришко, проректор із наукової та інноваційної роботи ПНТУ ім.Ю. Кондратюка:
— У минулому році вченими нашого університету заключено 180 договорів із підприємствами реального сектору економіки. 180, із них 149 уже виконано. Це договори між університетом і якимось підприємством/
Для того, щоб успішно займатися наукою, у Полтавському технічному університеті є всі умови, – так каже ректор закладу Володимир Онищенко. Тут діє 10 загальновизнаних наукових шкіл, в рамках яких вчені мають можливість реалізувати свої наукові розробки. Підвищити і захистити свій рівень у технічному університеті – теж не проблема.
Володимир Онищенко, ректор ПНТУ ім.Ю.Кондратюка:
— В університеті діє 4 спеціалізовані вчені ради за 9 науковими спеціальностями, які дозволяють захищати кандидатські та докторські дисертації. Тільки в минулому році в університеті було захищено більше 10 кандидатських дисертацій і 2 докторські.
Вчені техуніверситету проводять спільні розробки із профільними інститутами структур Національної Академії наук України. На урочисті збори, де обговорювалися наукові досягнення закладу, прийшли представники обласної, міської та районної влад. Кращих науковців відмітили і привітали почесними відзнаками.

Автор: Олена Ляшенко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 травня 2011, 14:19 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації