Вхід | Реєстрація

Підприємства Полтавщини борються за право потрапити до «сотні кращих в Україні»

Підприємства Полтавщини борються за право потрапити до «сотні кращих в Україні»
Як відомо, в березні розпочався Всеукраїнський конкурс якості продукції (товарів, робіт, послуг) – «100 кращих товарів України» у 2011 році, який проводиться під патронатом Президента України. Тож на Полтавщині вже з’явилося 20 бажаючих позмагатися за право потрапити до «сотні кращих». Серед них 9 великих, 2 середніх і, що відрадно, 9 малих підприємств області. Загалом на регіональний рівень конкурсу поки що представлено 24 види найрізноманітнішої продукції та послуг, тож жодна з оголошених номінацій не залишилася поза увагою.
Зокрема, в номінації «Продовольчі товари» на сьогодні змагаються 12 виробників харчової продукції. В їх числі, лідери харчової промисловості області з якими буде важко конкурувати, зокрема, переможці минулорічного Всеукраїнського конкурсу АТ «Пирятинський сирзавод», яке цьогоріч представило сир твердий «Голландський» брусковий 45% жиру та ВАТ «Кременчукм’ясо», яке змагатиметься відразу з чотирма видами продукції (ковбасою «Московська» сирокопченою вищого сорту, сосисками «Дитячі» вищого сорту в натуральній оболонці, філеєм «Київський» без оболонки копчено-вареним вищого сорту та шинкою для сніданку вареною вищого сорту в текстильній оболонці).
Знову спробує потрапити до «елітної сотні» і минулорічний лауреат загальнодержавного рівня конкурсу ТОВ «Укрпродснекгруп» з Карлівського району, яке виготовляє свою продукцію під торгівельною маркою «Вкусняшки от Сашки», цього разу воно змагатиметься з ядрами насіння соняшника обсмаженими.
Серед конкурсантів також багаторазовий учасник цього Всеукраїнського змагання ВАТ «Лубенський молочний завод», яке представило сметану 21% жирності.
ПАТ «Миргородський завод мінеральних вод» представило на конкурс воду мінеральну природну столову гідрокарбонатну складного катіонного складу слабогазовану «Миргородська Лагідна».
Сир напівтвердий «Олдермані» представило на конкурс ТОВ «Миргородський сироробний комбінат».
В числі учасників конкурсу відразу два хлібопекарних підприємства: ПП «Хорольська механізована пекарня» з хлібом «Хорольський пшеничний» із суміші борошна вищого та першого сортів та ПП «Полтавський хлібозавод «Південний» з хлібом «Дачний».
Не обійшлося і без представника кондитерської галузі: приватне підприємство «Виробничо-комерційна фірма «Суворов» з Кременчука змагатиметься відразу з двома видами продукції (цукерками глазурованими кондитерською глазур’ю та печивом здобним).
Подали заявки на участь в конкурсі двоє виробників олії: минулорічний фіналіст регіонального етапу «100 кращих товарів України» приватне підприємство «Фермерське господарство «Садки» з Кременчуцького району з олією соняшниковою нерафінованою вимороженою та ТОВ Компанія «Кама» з Полтави з олією купажованою «Олія кукурудзяна з додаванням оливкової».
Також боротиметься за перемогу ТОВ «Алко Трейдінг» з Лубен, яке займається виробництвом вин.
В номінації «Промислові товари для населення» поки що 5 учасників: ТОВ «ВО «Кременчуцький автоскладальний завод», яке представило автомобілі SSANGYONG KORANDO C200DI (версії – CKSM21, CKSM4), ДП «Підприємство НВК УДДУПВП» в Полтавській області №65 з села Божківське Полтавського району з костюмом чоловічим для захисту від загальновиробничих забруднень та механічних впливів, ПАТ «Склоприлад» з міста Червонозаводське з сувеніром «Термометр» Д-11, ТОВ «Фірма Редут» з Полтави з постільною білизною та ТОВ «ПБФ Регіональне агентство гуманітарного сервісу» з полтавським бішофітом.
В номінації «Товари виробничо-технічного призначення» змагатиметься ВАТ «Карлівський машинобудівний завод» з силосом металевим вентильованим уніфікованим марки СМВУ.165.22.03.В12 для збереження сипучих продуктів.
В номінації «Роботи або послуги, які виконуються або надаються у побутовій та виробничій сферах» за право потрапити до «сотні кращих» боротиметься комплекс «Лінива Віра» приватного підприємця Шрамової Т.Б. з села Пишне Лубенського району.
Цього року вперше на Полтавщині з’явився бажаючий спробувати свої сили у відносно новій номінації «Вироби народних художніх промислів», яку Держспоживстандарт України започаткував у минулому році: Приватний підприємець Колінченко С.О. з Решетилівки представить на суд компетентного журі свої килими та гобелени.
Оцінювання товарів, робіт та послуг конкурсантів буде проводитися за багатьма критеріями. Це, в першу чергу, якісні показники і конкурентоспроможність продукції та послуг. Також враховуватиметься наявність на підприємстві системи управління якістю, вивчатимуться протоколи випробувань продукції та досліджуватиметься метрологічне забезпечення виробництва. Не останню роль відіграє і екологічний менеджмент підприємства, використання енергозберігаючих технологій тощо. Всього таких критеріїв оцінки продукції затверджено п’ятнадцять, і кожен з них застосовуватиметься на всіх рівнях конкурсу, як регіональному так і загальнодержавному. Для того щоб оцінювання учасників проходило об’єктивно та неупереджено, буде залучено перехресних аудиторів, тобто наші підприємства будуть оцінювати не лише експерти з Полтавщини, а й з трьох різних областей України. Продукція, яка з гідністю пройде таку складну систему відбору і оцінки, є дійсно якісною і вартою уваги, вона по праву може конкурувати з товарами з Європи.
Тож хочеться сподіватися, що відгукнуться й інші підприємства області, які не побояться довести, що їхня продукція чи послуги дійсно якісні.
Засідання регіональної конкурсної комісії відбудеться наприкінці червня, саме тоді й стане відомо, хто представлятиме Полтавщину на загальнодержавному рівні.
Нагадаємо, що у конкурсі «100 кращих товарів України» може взяти участь будь-яке підприємство (організація, установа), яке зареєстроване в Україні як юридична особа (або філія) та займається виробництвом чи реалізацією продукції (товарів, робіт, послуг) на території Полтавської області.
Для участі в регіональному етапі конкурсу необхідно подати заявку та сформований пакет документів до регіональної конкурсної комісії. За довідками звертатися за телефоном/факсом: (0532) 56-35-90.

Автор: Жанна Кущенко, ДП «Полтавастандартметрологія»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 травня 2011, 12:41 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації