Вхід | Реєстрація

За неприбрану біля двору територію — штраф

За неприбрану біля двору територію — штраф
Проблема дотримання належного санітарного стану міста залишається головною в роботі інспекції з благоустрою. Її співробітники щоденно проводять рейди та перевірки.
Мета цих заходів очевидна — зробити Кобеляки чистим, привабливим та комфортним для праці і відпочинку містом.
Перевірки інспекторів розпочалися з квітня. У ході роботи вони вручають нові приписи. У них говориться про заборону вивозити і звалювати в невідведених для цього місцях відходи, траву, гілки, деревину, листя; складувати будівельні матеріали (пісок, глину, гранвідсів, щебінь, та інше), конструкції на узбіччі доріг. Також забороняється самовільно висаджувати та знищувати за межами садиб дерева, кущі; виконувати земляні, будівельні та інші роботи без дозволу. Дозволом є заява, написана на один місяць до міської ради. В разі невиконання даного припису накладається штраф у розмірі від 340 до 1360 гривень. Розмір штрафу — на розсуд адміністративної комісії. Строк для сплати — 15 днів. Якщо за цей період штраф не сплачується, то він подвоюється. «Досвід селищного голови Нових Санжар повторювати не будемо», — сказав заступник міського голови Олександр Письмак. Адже він вирішував проблему зі сміттям біля дворів легко та просто, надписом на паркані: «Ти — свиня». У нашому випадку, саме це було б ефективніше:)
«У цьому році, — каже інспектор з благоустрою Наталія Ткаченко, — вже видано 500 попереджень і складено 12 протоколів. Біля свого будинку треба прибирати, незалежно від того, чи це державна територія, чи не державна. Адже саме вам жити в цьому місті. Ще в наших планах провести нумерацію будинків. Багато кобелячан питають, для чого? Хоча б для того, щоб «швидка», наприклад, могла знайти ваш будинок, адже вулицю знайти легко, а номер будинку — не завжди».
Тим, хто прибирає, Наталія Ткаченко висловила вдячність від імені міського голови, адже кожному окремо сказати «дякую» не вдається. Тож не гайте часу, не чекайте візиту інспектора з контролю за благоустроєм, активно включайтесь в загальну справу наведення чистоти і порядку в Кобеляках.

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 травня 2011, 12:41 | Кобеляки | Суспільство
1. Водій / 27 травня 2011, 22:56
УРА! Як же довго чекалось мені на таку новину... супер.

p.s. Хоть Новосанжарський голова і дещо помилився, але доля правди там була. І можна з великим успіхом використати його метод, просто чуть чуть підправити.

Памятаєте у школі були дошки позору? На них що тижня вивішували карикатури "тижневих героїв". Так от, на парканах писати не треба, це частне володіння. Але у людяних місцях зробити щось подібне дошці присвяченої самим видатнім "кобеляцьким свинім" було б супер! Люди добрі, перше що відчувається при вїзді у Кобеляки після "доріг" це мусорник, і люди свині. Вплив на нерви і гидування не менший ніж від доріг, повірте на слово. Так от, штрафи це добре, це прогрес, це "Слава тобі Господи - доперли", і ні в якому разі не можна їх відміняти. Але опозорити заслужену свиняку на все місто, буде єффект помножений на 10. Це і центральний ринок, і самі відвідувані магазини і т.д. Повсюди повинна бути здоровезна видна на всі напрямки "свиняча реклама".

З боку влади головне попередити, щоб потім не було нарікань, і от чиста совість вам уже готова. Умова - карикатура знімається лише після сплати штрафу, і можливо навіть прибирання іще десь іншого мусору. Щоб була закономірність типу "свиня прибирає двічі"!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації