Вхід | Реєстрація

Звіти, подані в електронному вигляді, мають юридичну силу

Відповідно до Наказу ДПА України від 10.04.2008 р. № 233 «Про затвердження інструкції «Про подання електронної податкової звітності» податкові документи в електронному вигляді з обов’язковими реквізитами (у тому числі з електронним цифровим підписом платника податків (його посадових осіб)), подані відповідно до цієї Інструкції, згідно із законодавством є оригіналами, мають юридичну силу, повинні зберігатися та можуть використовуватися під час судового або досудового вирішення спорів.
У разі подання податкового документа в електронному вигляді платник податків має право не подавати податкові документи на паперових носіях.

Інформація для суб’єктів, які дійснюють торгівлю алкогольними та тютюновими виробами
17.05.11 Наказом Департаменту САТ ДПА України від 10.05.2011 р. № 245 затверджено нову форму заяви на одержання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Ліцензія на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами видається за заявою суб'єкта господарювання, до якої додається виписка або витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Для отримання ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями додається довідка податкової служби про реєстрацію електронних контрольно-касових апаратів (книг обліку розрахункових операцій), що знаходяться у місці торгівлі.
Внесення даних до Єдиного реєстру місць зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів проводиться на підставі заяви суб'єкта господарювання з обов'язковим зазначенням місцезнаходження місця зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів, а також: для юридичних осіб — найменування, місцезнаходження, коду Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців; для фізичних осіб-підприємців — прізвища, імені, по батькові, місця проживання, реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Платникам податку на прибуток
Пунктом 49.2 статті 49 Кодексу визначено, що платники податку на прибуток підприємств, які оподатковуються за ставкою нуль відсотків відповідно до пункту 154.6 статті 154 цього Кодексу, подають органам державної податкової служби декларації (розрахунки) з податку на прибуток підприємств за спрощеною формою у порядку, встановленому цим Кодексом.

Маєте запитання — телефонуйте!
6, 9 червня 2011 року: з 11.00 до 12.00 за телефоном 3–11–41 начальник Кобеляцького відділення Кременчуцької ОДПІ Лідія Луценковідповідає на запитання: нововведення Податкового кодексу, подання звітності в електронному вигляді», з питань діяльності відділення та протидії мінімізації доходів, податкового зобов'язання, адаптації податкового законодавства України до законодавства ЄС та проти мінімізації доходів, з питання порядку звернень громадян та проблемних питань в оподаткуванні, прибутковості підприємств, оподаткування доходів фізичних осіб, питання умов надання соціальної пільги, отримання «зарплати в конвертах», оподаткування прибутку підприємств, спрощена система оподаткування.

Автор: Кобеляцьке відділення Кременчуцької ОДПІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 червня 2011, 17:20 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації