Вхід | Реєстрація

Крали худобу з ферм

Крали худобу з ферм
24 травня цього року до дільничного інспектора міліції Гадяцького РВ УМВС надійшла інформація про те, що на території Харківецької сільської ради, яку він обслуговує, особи з Харківської області займаються скупкою худоби.
Дільничний інспектор спільно із співробітником карного розшуку вирішили перевірити дану інформацію, адже до районного відділу міліції уже неодноразово надходили повідомлення про зникнення з ферм худоби. Тому майже при виїзді з села Харківці ними був зупинений автомобіль закупівельників, які при бесіді з правоохоронцями повідомили, що напередодні їм зателефонували двоє невідомих чоловіків і запропонували придбати у них телицю. Коли вони приїхали, до вказаного у телефонній розмові місця, то помітили, що на околиці села, в лісовому масиві була прив'язана до дерева телиця, яку двоє молодиків намагалися продати. У закупівельників відразу ж виникла думка про те, чи не крадена вона, тому вони спочатку запропонували «продавцям» взяти в сільській раді потрібні довідки і поговорити з їх батьками. На що один з них погодився і сів до автомобіля, а інший залишився в лісі з худобою. Та коли під'їхали до якогось подвір'я, хлопець швидко вискочив з автомобіля і просто втік.
Вислухавши закупівельників, міліціонери відразу ж попрямували до лісового масиву на який вони вказали, але приїхавши до вказаного місця там уже нікого не було. Тому вони почали прочісувати територію і наткнулися на рештки попереднього забою худоби (нутрощі, ратиці) та вірьовки. Пройшовши ще декілька метрів в глибину лісу, вони помітили прив'язану до деревини телицю, але осіб, поруч з нею, не було.
Правоохоронці доправили дану телицю до найближчої ферми і почали проводити оперативно-розшукові заходи по встановленню власника худоби та осіб, які намагалися її продати. І багато часу це не зайняло. Відразу ж в поле зору правоохоронців потрапили двоє односельців, 27-річний Валерій та 22-річний Олексій (імена змінені), які раніше уже притягувалися до кримінальної відповідальності. Провівши з ними детальні бесіди, було встановлено, що саме ці громадяни і є тими «продавцями», яких розшукує міліція. Саме вони в ніч з 23 на 24 травня поточного року проникли на територію ферми СПОП «Березоволуцьке» та скоїли крадіжку вище вказаної телиці і намагалися збути її харків'янам.
«Це непоодинокий випадок порушення даними особами закону, - коментує начальник Гадяцького РВ УМВС підполковник міліції Володимир Діамарович Пархоменко. - У подальшому було встановлено, що вони також причетні до крадіжки корови з ферми, яка належить ТОВ « Егрес Агро» в селі Сари Гадяцького району. Тому по даних випадках Гадяцьким РВ було порушено кримінальну справу по ст. 185 ч. 3 КК України (крадіжка). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років».

Автор: Інна Ященко, ст. інспектор по РН та ГФ СДІМ Гадяцького РВ УМВС України в Полтавській області, капітан міліції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 червня 2011, 15:16 | Гадяч | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації