Вхід | Реєстрація

Ринок — зручне місце для кишенькових злодіїв

Ринок — зручне місце для кишенькових злодіїв
Одним із найпоширеніших видів протиправної діяльності на сьогодні є посягання злочинців на правовласності громадян.
До категорії зловмисників, які скоюють саме такі корисливі злочини відносяться й кишенькові злодії. Свою майстерність вони тренують роками і здебільшого у місцях скупчення людей, таких як ринки, вокзали, маршрутні таксі. Та й «жертв» вони вміють швидко вибирати.
Особи, які неуважно та халатно відносяться до своєї власності – одразу ж потрапляють в поле зору крадіїв.
В січні 2011 року до Гадяцького РВ УМВС звернулася з письмовою заявою місцева мешканка Олена ( ім’я змінено), яка повідомила про те, що вона зі своєю донькою прибула до Гадяцького центрального ринку, щоб здійснити покупки. Жінка придбала молочні вироби та, розрахувавшись з продавцем, поклала гаманець до кишені куртки, яку не застібнула на змійку. Пройшовши декілька метрів Олена вирішила ще дещо прикупити. Але засунувши руку до кишені виявила відсутність гаманця, в якому ще залишалися близько 1200 гривень.
Правоохоронці одразу почали проводити оперативно – розшукові заходи по встановленню особи крадія. Розкрити подібний злочин досить складно, оскільки зловмисники постійно змінюють місце дислокації. Вони переїздять з одного міста до іншого, де продовжують скоювати подібні злочини.
Та рано чи пізно за вчинення протиправних діянь кожному зловмиснику доводиться відповідати перед Законом.
В кінці травня поточного року співробітниками карного розшуку в місті Полтава крадія було затримано. Ним виявився 30-річний неодноразово судимий Василь ( ім’я змінено), який зізнався правоохоронцям в серії вчинених кишенькових крадіжок, в тому числі і в місті Гадяч.
Василь розповів, що взимку 2011 року він прибув до Гадяча з метою підзаробити. Але тяжко працювати він не звик, бо все своє життя він виконував лише одну «роботу» – скоював кишенькові крадіжки. За таку «працьовитість» чоловік вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності.
Надійним місцем «роботи» для Василя були ринки. Тож будучи в Гадячі ще в січні цього року, він попрямував саме туди. Часу для пошуку жертви зловмисник витратив небагато. На ринку він запримітив жінку, яка, після здійснення покупки, поклала гаманець до кишені куртки, а кишеню, ніби навмисно для нього, залишила відкритою. За таких сприятливих умов злодієві залишилося тільки непомітно витягнути гаманець. Особливих зусиль прикладати було не потрібно, оскільки він мав за плечима великий злочинний досвід. Тож за лічені секунди гроші жінки перейшли до рук Василя.
І хоч зловмисник тривалий час переховувався в різних населених пунктах області, працівники міліції все одно його розшукали та затримали. Наразі проти Василя слідчим Гадяцького райвідділу міліції порушено кримінальну справу за статтею 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). Триває досудове слідство, в ході якого слідчий ретельно перевірить всі обставини скоєння злочину, надасть діям підозрюваного адекватну юридичну оцінку та направить кримінальну справу на розгляд до суду, який і поставить останню крапку в цій історії.

Автор: Інна Ященко, інспектор Гадяцького РВ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 червня 2011, 11:17 | Гадяч | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації