Вхід | Реєстрація

Щоб не стояти «на приколі»

Щоб не стояти «на приколі»
Збирання врожаю – це відповідальний період в роботі хліборобів, оскільки від організації проведення жнив значною мірою залежить ефективність господарської діяльності підприємств та фермерських господарств.
Цього року врожай ранніх зернових та зернобобових культур треба буде зібрати з площі 18 тис. 900 га. Фахівці прогнозують врожай в межах 27 центнерів з гектару, а валовий збір складе більше 51 тис. тонн. На цьогорічних жнивах будуть працювати 84 зернозбиральних комбайни, з них 26 – іноземного виробництва. Начальник Гадяцької інспекції державного технічного нагляду Василь Сергійович Романенко на нещодавній апаратній нараді озвучив деякі цифри стосовно технічного стану сільгосптехніки.
На сьогодні  в районі 94 власники зернозбиральних комбайнів, із них 48 – фізичних, решта – юридичних осіб.
«У цих власників на обліку знаходиться 191 зерновий комбайн, – говорить Василь Сергійович. – З цих 191 одиниці – 60 «Донів», 38 «іноземців» і близько 100 комбайнів «Нива». У приватних власників знаходяться близько 20 комбайнів «Нива», решта – у сільгосппідприємствах. Кількість невелика, якщо врахувати стан комбайнів, з яких половина високопродуктивні (іноземна техніка, в якої навантаження дещо інше). На сьогодні, якщо врахувати цифру посіву, то звичайно техніки достатньо, хоча вона вже зношена. Її відновлення, ремонт і утримання вимагають досить високих затрат. Деякі технічні засоби, які можна було б задіяти, стоять «на приколі». Навіть «Ниви», які знаходяться у відмінному стані, не використовуються за призначенням».
За словами інспектора Держтехнагляду, проблему з обмолотами невеликих земельних ділянок можна було б  вирішити, віддавши у власність групі осіб. «Вони спокійно почували себе, – каже Василь Сергійович. – Вчасно обмолочували свої наділи. Як показує практика, викупивши майно у співвласників, новий власник ріже комбайни на брухт. Здав – і на тому все закінчилося. По сьогоднішніх результатах на обмолоті будуть використані 37 комбайнів сільгосппідприємств. 16 комбайнів із 40 приватних власників та 20 із 37 підприємств пройшли державний техогляд».

Автор: Альона Глік, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 червня 2011, 14:32 | Гадяч | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації