Вхід | Реєстрація

«Молодь у нас хороша!»

«Молодь у нас хороша!»
24 червня відбулась сесія Кобеляцької міської ради. На ній було розглянуто ряд питань. Серед них — стан зайнятості населення в місті, стан місцевого водопостачання, стан санітарної очистки міста та інші.
Раман Матюхов поцікавився, коли покращиться якість водопостачання в місті. На що Олександр Ісип відповів: «Проблеми з водопостачанням пов'язані з поливом городів та іншими потребами людей. Для порівняння: взимку працює 4 свердловини, і вода завжди є. Влітку працює 11. Якщо 16 господарів ввімкнуть воду у своїх будинках, то на них буде працювати 1 свердловина. А що буде, коли воду ввімкнуть 160 господарів? Води в місті не буде. На даний час спільними зусиллями боремося проти нераціонального використання води».
Наступним актуальним питанням була санітарна очистка міста. Володимир Слісаренко розповів про проблеми міської сервісної служби. Зокрема, про велику заборгованість громадян зі сплати за сміття. Сергій Галушко додав, що на минулому тижні відбулась сесія обласної ради. На ній було задоволено клопотання Кобеляцької міської ради про виділення 217 тисяч гривень для закупівлі контейнерів. Відповідно, у третьому кварталі цього року буде проведено тендер і закуплено 60-62 оценкованих контейнери. «Їх важко поламати, спалити та відкотити додому. Тим самим контейнерне господарство збільшиться на 50%», — каже Сергій Станіславович. Роман Матюхов запропонував вивозити сміття не два рази на тиждень, а кожного дня, так як влітку від сміття стоїть неприємний запах. Міський голова відповів, що це дорого. Та за рахунок збільшення кількості контейнерів, ця проблема вирішиться.
Серед питань, що викликали найбільше ажіотажу, було питання про заходи до Дня міста. Задля економії бюджетних коштів вирішено об'єднати святкування Дня міста з фестивалем «Вйо, Кобеляки!». Першим, що цікавило депутатів, це до якого часу чергуватиме міліція. На що Олександр Ісип відповів, що чергування буде цілодобовим. А сам фестиваль триватиме не довше, ніж до  24:00. Серед присутніх на сесії була Віра Чигрин, яка висловила незадоволення фестивалем та його відвідувачами і запитала, яка його виховна мета? На що міський голова відповів: «Виховною метою є те, щоб всі ми разом побачили, яка в нас молодь. По одному негативному випадку не можна робити ніяких висновків і кидати чорну тінь на всю молодь Кобеляччини. А молодь у нас, без сумніву, хороша!»
Наступним актуальним питанням було розгляд протесту прокурора Кобеляцького району на рішення міської ради щодо будівництва храму української греко-католицької церкви в Кобеляках. У протесті йшлося про незаконність прийняття цього рішення. Олександр Письмак відповів, що це питання правового характеру, а не морального. Рішення з приводу будування церкви приймалось на позаминулій сесії міської ради. Тоді проти нього були представники московського патріархату, всі інші проголосували «за». Цього разу на сесії виникло багато протиріч. Адже Олег Безкібальний висунув припущення, що руками депутатів хочуть «задавити» конкурентів. А присутній в сесійній залі Василь Сверлович сказав, що греко-католиків у місті до десяти чоловік. І перш ніж приймати подібні рішення, потрібно добре вивчити історію свого народу, так як здавна наш народ православний.
Протест прокурора депутати не прийняли: згідно регламенту, для прийняття рішення має бути 17 голосів. А за задоволення протесту було тільки 12.

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, номер телефону журналіста (096) 552-07-31


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 липня 2011, 13:49 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації