Вхід | Реєстрація

Зміни, які чекають на платників податків з 1 липня 2011 року

Шановні громадяни! Своєчасно подавайте до Державного реєстру інформацію про зміни даних про свою особу.
Фізичні особи-платники податків зобов’язані подавати органам державної податкової служби відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки або повідомлення (зміна прiзвища, імені, по батькові, дати народження, місця проживання тощо). Такі зміни подаються протягом місяця з дня їх виникнення шляхом подання відповідної заяви за відповідною формою та у встановленому порядку (тел. для довідок 3–16–35).
З 1 липня 2011 року вступає в дію ст. 119 Податкового кодексу України, згідно з якою неподання або порушення порядку подання платником податків інформації для формування та ведення Державного реєстру фізичних осіб-платників податків, передбаченого цим Кодексом,?тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 85 гривень. Повторне порушення –170 гривень.

Зміни, які чекають на платників податків з 1 липня 2011 року
З 1 липня 2011 закінчується термін дії пункту 7 підрозділу 10 Інших перехідних положень Податкового кодексу України, а саме: штрафних санкцій в розмірі не більше 1 гривні, які були встановлені з 1 січня по 30 червня 2011 року.
Згідно з Податковим кодексом України, з 1 липня 2011 року реєстрація податкових накладних платниками податку на додану вартість — продавцями в Єдиному реєстрі податкових накладних запроваджується для платників цього податку, у яких сума податку на додану вартість в одній податковій накладній становить понад 100 тисяч гривень. Нагадаємо: податкові накладні з ПДВ на суму понад 1 млн. грн. вносяться до реєстру з 1 січня 2011 року, на суму понад 500 тис. грн.?— з 1 квітня 2011 року. У майбутньому обов’язкові до реалізації обсяги ПДВ визначатимуться за таким графіком: понад 10 тис. грн.?— з 1 січня 2012 року.
Податкова накладна, в якій сума податку на додану вартість не перевищує 10 тисяч гривень, не підлягає включенню до Єдиного реєстру податкових накладних.
Окрім того, з 1 липня 2011 року набирає чинності Закон України вiд 19.05.2011 № 3387?VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України та про ставки вивізного (експортного) мита на деякі види зернових культур».

Доходи, отримані від продажу дарів природи, теж оподатковуються
Збір лісових грибів та ягід у населених пунктах, розташованих у лісовій місцевості, й досі є видом отримання прибутку. Громадяни, які займаються збором та здачею такої продукції заготівельникам чи при особистому продажу, повинні пам'ятати, що такі доходи, на відміну від сільгосппродукції, вирощеної у власному підсобному господарстві, не звільняються від оподаткування податком на доходи фізичних осіб. (Довідки по телефону 3–14–97)

Щодо подання податкової звітності до органів ДПС
Відповідно до п. 49.3 ст. 49 Податкового кодексу України передбачаються наступні способи подання податкової звітності до органів ДПС, а саме:
а) особисто платником податків або уповноваженою на це особою;
б) надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;
в) засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.
У випадку надання податкової звітності поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення необхідно дотримуватись вимог п. 2 Порядку оформлення поштових відправлень з вкладенням матеріалів звітності, розрахункових документів і декларацій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 липня 1997 р. №799, а саме: звіти, розрахункові документи і декларації (далі — звіти) приймаються до відправлення листами (посилками, бандеролями) з оголошеною цінністю (далі — поштові відправлення) з позначкою «Звіт», з рекомендованим повідомленням про вручення та описом вкладення поштового відправлення.

Новини з питань оподаткування
• Державною податковою адміністрацією України оновлено перелік питань-відповідей, з якими найчастіше звертаються платники податків. Інформацію розміщено у розділі «Єдина база податкових знань»
• Виплата заробітної плати, порядок заключення трудових договорів завжди на контролі у податківців Кобеляччини. Спільно з іншими контролюючими органами з початку року перевірено 111 суб’єктів господарювання з питання виявлення неоформлених найманих працівників. В ході перевірок виявлено 53 найманих працівники, які працюють без трудових договорів. За результатами проведених перевірок роботодавцями з 38 найманими працівниками укладено трудові угоди, донараховано близько 5,0 тис.грн. податку з доходів фізичних осіб, 8 підприємств збільшили рівень заробітної плати вище мінімальної.
• Про факти неоформлення трудових відносин та отримання заробітної плати в «конвертах» Ви можете повідомляти відділ оподаткування фізичних осіб за телефоном: 2–11–06.

Автор: Кобеляцьке відділення КОДПІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 липня 2011, 11:45 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації