Вхід | Реєстрація

90-річний ювілей УТМР

90-річний ювілей УТМР
Добре пам’ятаю той час, коли розвалювався могутній і непорушний СРСР, а разом з ним зникали громадські організації, яких у тодішній державі було занадто багато. Та що казати про громадські організації, коли рухнула така могутня сила, як КПРС!
Пророкували невтішний кінець і товариству мисливців та рибалок — УТМР. І не тільки пророкували, а й були державні мужі, які прикладали всі зусилля для знищення товариства. Їхня мета — прихватити мисливські угіддя, що належать УТМР, і зробити їх своїми приватними мисливськими господарствами.
Та на щастя рядових членів УТМР, спільними зусиллями ми втримали свою організацію. І сьогодні вона поступово повертає свою силу і авторитет. Хоча проблемних питань чимало, та й гарантії, що знову не знайдуться охочі до наших угідь, також малі.
Та як би там не було, а днями на мисливській базі «Заворскло» зібралися голови первинних колективів з усього району, ветерани товариства, актив, щоб урочисто відзначити 90-річний ювілей УТМР.
Свято розпочалося змаганнями зі стендової стрільби, в яких взяли участь 32 мисливці. Серед стрільців виділялася трійка підлітків, які прибули на свято з батьками — Анатолій і Костянтин Шабельники та Назар Куценко — всі з Перегонівки.
Змагання проводили знавці цієї справи Олег Ященко та Євген Ясинський, тож процес ішов чітко, без перепалок і непорозумінь. У досить таки напруженій боротьбі врешті-решт виявився переможець. Ним став Ігор Бондаренко з Чорбівки. Були відзначені й інші активні учасники змагання — Василь Жук з Кобеляк, Юрій Бреус з Біликів. Дійшов до фіналу і юний Назар Куценко, який отримав набір тарілочок для стрільби на стенді.
Урочиста частина свята продовжилась привітаннями голови районної організації УТМР, Почесного члена УТМР Валентина Панічевського. Він вручив нагороди кращим головам первинних організацій, ветеранам товариства, активістам. Районну організацію від імені РДА та районної ради привітав перший заступник голови райдержадміністрації Михайло Рудич. Потім на правах господаря Валентин Панічевський запросив усіх присутніх до святкового столу, за яким лунали тости на честь нашого товариства, зав’язувались бесіди, ветерани згадували свою юність та давали поради молодим: як на полюванні користуватися двостволкою і чаркою та як і чим заряджати п’ятизарядну флягу.
Одним словом, і наспілкувались, і набачились, і наслухалися та й роз’їхались по домівках, сповнені сил, наснаги і бажання працювати і надалі на благо рідного товариства.

Автор: Дмитро СРІБНИЙ, заступник голови президії райради УТМР, Почесний член УТМР


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 липня 2011, 13:36 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації