Вхід | Реєстрація

В Гадячі «заощадили» понад 800 тисяч гривень за газ

В Гадячі «заощадили» понад 800 тисяч гривень за газ
Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю Гадяцького району вивели на чисту воду «заощадливого» посадовця одного з місцевих комунальних підприємств. 50-річна керівниця, якій наразі інкримінують службову підробку та зловживання службовим становищем, заборгувала нафтогазовим компаніям «трохи» більше мільйона гривень за спожитий газ.
Відкривши у 2009 році спеціальний рахунок у відділенні одного з банків міста Гадяч для акумуляції коштів, сплачених споживачами теплоенергії, шефиня «забула» переукласти договори з усіма категоріями клієнтів. Останні ж продовжували перераховувати гроші на рахунки зі спеціальним режимом використання, відкриті Мартою Аркадіївною (ім’я змінено) в інших банківських установах ще 2007-го року.
У такий спосіб службова особа отримала «монополію» на управління потоками коштів. Всупереч нормативам відрахування коштів споживачів теплоенергії, жінка розпоряджалася ними на власний розсуд. Зрештою, їй вдалося "заощадити" більше 800 тисяч гривень (!) на нафтогазових компаніях, які недоотримали більше мільйона гривень відрахувань за спожитий комунальним підприємством газ.
Наразі за матеріалами УДСБЕЗ Полтавщини відносно службової особи порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених частиною 2 статті 366 (Службова підробка, що спричинила тяжкі наслідки) та частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Відносно фігурантки судом обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. За пред’явленими обвинуваченнями жінці загрожує від двох до шести років неволі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певним видом діяльності на строк до 3 років.

Автор: Поліна Ларіна, старший інспектор ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 липня 2011, 12:31 | Гадяч | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації