Вхід | Реєстрація

Дрова рубають, тріски не летять

Кілька номерів тому в нашій газеті в рамках постійної рубрики «Кабінет» було надруковане інтерв’ю з головою Кобеляцької райдержадміністрації Анатолієм Таранушичем. Тоді ми обіцяли, що в подальшому повернемось до висвітлення питань, піднятих у ході розмови.
Зараз ми, виконуючи дану обіцянку, нагадуємо, що під час «Кабінету» до редакції зателефонував житель міста Кобеляки Василь Овсієнко. Він повідомив про те, що в райцентрі, неподалік від м’ясокомбінату «Кобеляки Сяйво» проводиться вирубка дерев. На його думку, вона є незаконною і завдає шкоди довкіллю.
А напередодні інтерв’ю зі своєю скаргою до редакції звернулись жителі невеличкого села Колісниківка, що знаходиться на території Кунівської сільської ради. Люди були незадоволені діями робітників і керівництва агрофірми «Агросвіт». Ті в ході сільськогосподарських робіт нібито переорали сільську вулицю. І там, де їздили автомобілі, тепер росте соняшник.
Звичайно ж, миттєво дати відповідь на ці скарги Анатолій Таранушич не міг, адже вони потребували часу для вивчення. Але він пообіцяв обов’язково відповісти на задані людьми питання і, якщо викладені в скаргах факти підтвердяться, — вжити відповідних заходів.
І ось через деякий час до редакції надійшли відповіді із райдержадміністрації.

Вирубування осик поблизу м’ясокомбінату в Кобеляках
Перевіркою було встановлено, що міськвиконком своїм рішенням № 1329 від 2 грудня 2010 року надав дозвіл підприємству «Кобеляки Сяйво» на видалення чотирьох аварійних осик по вулиці Червоноармійській. Всі необхідні для виконання робіт погодження отримані.

Скарга від жителів села Колісниківка
7 червня була проведена перевірка факту, викладеного у зверненні селян. На місце виїжджав державний інспектор з контролю за використання та охороною земель Кобеляцького району Сергій Нестеренко. Перевірку він проводив разом із кунівським сільським головою Віктором Варавою та директором ТОВ «Агросвіт» Валерієм Андрушком. Інспектор та спеціалісти сільради переміряли поле та дорогу. 23 червня була проведена повторна перевірка. Але ніяких порушень з боку агрофірми перевіряючі не виявили, жодні норми та правила аграріями не порушені.

Щодо продажу пива поряд із бутенківським дитячим садком
Сільський голова Микола Скрильник надав відповідь, що даний заклад повністю знищений в результаті пожежі 31 травня 2011 року. Отже, пивом торгувати там просто не можуть. Неможливо перевірити, чи робили це раніше.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 липня 2011, 15:24 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації