Вхід | Реєстрація

Чи буде гараж у дворі на Полтавській?

Днями до редакції зателефонувала одна із жительок Кобеляк. Вона попрохала приїхати на вулицю Полтавську, де, на її думку, один із сусідів розпочав незаконну забудову.
Ми приїхали на Полтавську через кілька хвилин після того, як з місця події відбули представники Кобеляцької міськради. Кілька жителів будинку стояли поряд із глибокою траншеєю і щось жваво обговорювали. «Нам все розказали, він діє незаконно, землю не оформив, у нас дозволу не спитав», — почали розповідати люди. «Він» — це один із мешканців сусідньої «багатоповерхівки». Чоловік рік тому придбав у міськради будівлю колишньої міні-топкової і вирішив добудувати до неї гараж. «Ми проти цього, він вже дерева понівечив, городики наші знищив, машини нам ставити ніде. Ми свого дозволу на будівництво не дамо ніколи», — були категоричними сусіди власника будівлі. Сам власник, до речі, теж з’явився на місце події. Сторони конфлікту кілька хвилин посперечалися, а потім забудовник  сів у машину і подався шукати правди у міськраду.
Подалися туди і ми. Заступник міського голови Олександр Письмак підтвердив, що згаданий чоловік діє незаконно. Він розпочав будівництво, не оформивши документів на землю і на початок будівельних робіт.
Здавалось, все зрозуміло. Та того ж дня до редакції знову зателефонували із Полтавської. Уже знайома нам співрозмовниця розповіла: «Ось і шукай правди у міськраді. Письмак каже, що забудова незаконна, а Галушко — що там усе законно. Кому ж вірити?»
Секретар міськради Сергій Галушко підтвердив факт розмови із мешканцями будинку по Полтавській, 30. Водночас він заперечив розбіжності у поясненнях посадовців міськради. Сергій Станіславович сказав: «Немає і не може бути ніяких суперечностей у словах Олександра Письмака і моїх. Просто люди не звернули уваги на деякі принципові моменти, котрі, можливо, здались їм дрібницями. Так. Забудовник дійсно, говорячи по-народному, трішки «пошвидив». Він розпочав роботи, не дооформивши земельну ділянку, не повідомивши про початок робіт інспектора з архітектури і містобудування. Про це й говорив Олександр Васильович Письмак. Але цей чоловік має право збудувати гараж. Для цього він і купляв колишню топкову у міськради. І він це зробить, дооформивши папери. Про це людям говорив уже я».
Між тим, частина жителів будинку по вулиці Полтавській, незадоволені як початком будівництва, так і поясненнями міських чиновників, мають намір скаржитись в прокуратуру.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 липня 2011, 15:47 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації