Вхід | Реєстрація

«Підмочені» Кобеляки

«Підмочені» Кобеляки
На Кобеляки випала півторамісячна норма дощу. Зливи оголили комунальні проблеми міста, які комусь обов’язково доведеться вирішувати.
До редакції «Ехо» звернулася жителька міста Кобеляки Тамара Нечта. Вона побажала поділитися своєю проблемою, яка в буквальному сенсі слова «звалилася» їй на голову. Коли автор цієї статті прийшла до неї додому, то побачила безліч відер, каструль та тазків для води, які стояли по всій квартирі. А зі стелі просто лилася дощова вода. Під час нашої розмови жінка без упину слідкує над тим, щоб вода у каструлях не переповнювала краї і витирає шваброю стелю, з якої потихеньку відвалюються шпалери і сиплеться штукатурка.
«Крім того, що ви бачите,— каже Тамара,—  ще на горищі стоїть безліч відер та каструль. З цією проблемою я зверталася до міського голови. До нього претензій у мене немає. Він сказав, що оплатить половину вартості ремонту даху. Майстер склав кошторис на 18 тисяч. Ми порахували, вийшло дуже дорого. Вирішили зробити ремонт своїми силами. Та тепер знову дах тече.  Сьогодні тільки у мене. А сусідка уже чотири рази робила ремонт».
Під час нашої розмови до квартири увійшла сусідка Ганна Шерстюк. «Ви подивіться у яких умовах ми живемо,— каже жінка, —  це просто катакомби. На стінах від сирості грибок, цим усим дихає дитина. Ми вже не знаємо, до кого звертатися за допомогою. Сусідам це не потрібно, адже у них криша не тече. Та що ж буде, коли і у них почне капати на голову?».
А у дитячому садку №2 неперервні зливи викликали протікання і руйнацію труб водовідведення та протікання стін, у яких знаходяться проводи електромереж. Усе це в одному місці призвело до короткого замикання, а в іншому – до пробою електропроводки напругою 156 Вольт на корпус будівлі. У результаті дитячий садок декілька днів не працював. На жаль, багато батьків не розуміли всієї серйозності ситуації, звертаючись зі скаргами до міського голови.
У дитячому садку №1 не менші проблеми від негоди. У приміщеннях трьох груп садка протікає дах. А у одній, зі слів батьків, діти ходили до туалету з парасольками, бо зі стелі  лилася вода. Другий поверх відключили від електропостачання. Зі світлом залишилася лише кухня.
Це лише декілька проблем, які спричинила водна стихія. Насправді їх набагато більше. Це проблеми з електроенергією, посівами зернових та ще невідомі наслідки зсувів ґрунту. З більшістю цих неприємностей кабелячанам доведеться справлятися самотужки. Гадаю, «в плюсі» від негоди залишились лише водії таксі та продавці парасольок і гумових чобіт:)

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 липня 2011, 17:09 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації