Вхід | Реєстрація

Тарифи на парковку автівок у Полтаві збільшаться у 5 разів

Тарифи на парковку автівок у Полтаві збільшаться у 5 разів
Про це повідомив директор комунального підприємства «Полтавасервіс», відповідального за полтавські парковки. Таке подорожчання, каже, відбудеться на тлі появи 6 нових майданчиків для авто. Де можна без остраху залишити машину, не захаращуючи проїзду і не заважаючи полтавцям без залізних коней – дізнайтеся в наступному сюжеті.
У великих містах проблема існування парковок – чи не найболючіша. Вона – на другому місці після заторів у годину-пік. Проблема законних місць для авто актуальна і для Полтави. Громадян імпровізовані стоянки обурюють.
Бліци:
– Ставлять, наприклад, перед магазином, де не можна ставити. Людям також об'їжджати їх. Так само їдеш з коляскою, то їх не можна обминуть, ті самі машини.
– Тільки ото наїжджають на газони часто, сміття викидають з машини.
– Вихлопні гази, оце все, мастило розлите.
– Люди повинні ходити по тротуарах, а машини заважають, вони стоять і на тротуарах, і на проїжджій частині.
За парковки в Полтаві відповідає комунальне підприємство «Полтавасервіс». Директор Юрій Пантюх говорить: у Полтаві на 223 санкціонованих місць для стоянок стало більше. Процес їх створення тривав майже пів-року.
Юрій Пантюх, директор КП «Полтавасервіс»:
— Ми йдемо по закону, замовляємо проекти, затверджуємо ці проекти у Державтоінспекції і виносимо ці проекти на профільні комісії, і, врешті-решт, затверджуються нові місця для парковки вже на сесії Полтавської міської ради.
Так 14 липня депутати міської ради визначили 6 нових місць для платного паркування авто. Біля ринку «Мотель» – по вулиці Грушевського, біля театру Гоголя – по вулиці Жовтневій, біля ЦУМу – по вулиці Котляревського, біля переходу «Злато Місто» – по вулиці Фрунзе, біля Південного вокзалу – на площі Слави (по колу та праворуч) та біля Південного ринку та вокзалу.
Парковки уже введені у дію, але спеціальна розмітка, говорить директор комунального підприємства «Полтавасервіс», з'явиться не раніше першої декади серпня, після завершення ремонту доріг.
На сьогоднішній день ще діє старий тариф на паркування, прийнятий 1992 року – 50 копійок за годину. Але, попереджує Юрій Пантюх, швидше за все, найближчого місяця стоянка подорожчає.
Юрій Пантюх, директор КП «Полтавасервіс»:
— Приймається новий тариф, затверджується, проходить обговорення. Він викладений на сайті Полтавської міської ради, в газеті «Полтавський вісник», де іде обговорення суми у 2,50 грн.
На безкоштовні місця зможуть розраховувати інваліди І групи, працівники органів внутрішніх справ при виконанні службових обов'язків, а також машини швидкої допомоги та пожежники. Таких – 10 % від загальної кількості. Відповідальність за прибирання території парковок взяло на себе комунальне підприємство «Полтавасервіс».

Автор: Альона В'язнікова, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 липня 2011, 16:34 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації