Вхід | Реєстрація

Пробувши півроку на волі, знову взявся за старе

Пробувши півроку на волі, знову взявся за старе
Наприкінці липня поточного року до Гадяцького РВ від чергового лікаря Центральної районної лікарні надійшло повідомлення про те, що до приймального відділення каретою «швидкої допомоги» з тілесними ушкодженнями доставлено мешканців Гадяча Романа та Ольгу (імена змінені).
У ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронцями було встановлено, що тілесні ушкодження вищевказаним громадянам наніс 28-річний місцевий мешканець Віктор (ім’я змінене).
На шлях криміналу Віктор став ще у 18 років. На його рахунку не один скоєний злочин: крадіжки,  нанесення тілесних ушкоджень і навіть незаконне заволодіння транспортним засобом.   Хоча після того, як він останній раз залишив місця відбування покарання, минуло лише півроку, та він знову взявся за старе.
Як виявилося в подальшому, в той день Віктор разом зі своїм знайомим Романом та колишньою коханою Ольгою відпочивали біля кафе по вул. Н. Грунь, вживали спиртні напої, і коли градус випитого дійшов поділки «максимум», молодь вирішила піти до річки. По дорозі Роман та Ольга йшли поруч, а Віктор за кілька кроків позаду них. Та дочекавшись, доки дівчина  залишить чоловіків на одинці, Віктор, засліплений почуттям ревнощів, яке до того ж було підсилене спиртним, схопив пусту пляшку, яка лежала неподалік і наніс нею удар по голові Роману, в результаті якого останній втратив свідомість. А потім підбіг до Ольги і, нанісши їй декілька ударів в обличчя, просто втік. Уже за декілька хвилин потерпілі з тілесними ушкодженнями були доставлені до районної лікарні.
Віктор недовго переймався тим, що накоїв, і вже наступного дня  знову попрямував до того ж кафе,  де напередодні відпочивав з Романом та Ольгою, щоб «поправити здоров’я». Біля кафе відпочивало декілька громадян, Віктор присів  поруч. Близько 20 год. до закладу завітав ще один чоловік, який привів в руках мопед і залишив неподалік.
Віктор, не відводячи погляду, спостерігав за відвідувачем, а після того, як останній, провівши декілька хвилин в приміщенні закладу, вийшов, взяв мопед і попрямував в напрямку річки, схопився і направився за ним.
А на наступний ранок до чергової частини районного відділу міліції надійшла письмова заява від жителя Гадяча, в якій він повідомив про те, що ввечері близько 20 год. на луках, неподалік річки, невідома особа відкрито заволоділа його мопедом.
Виявляється, власник мопеда попросив свого  знайомого Олексія (ім’я змінене), щоб той забрав його технічно-несправний  транспорт та відвів в село Броварки, на що останній  погодився і намагався це зробити, та от по дорозі, ведучи транспортний засіб у руках, завітав у  кафе. Віктор відразу накинув оком на мопед, але біля кафе було людно, і тому дочекавшись, доки Олексій вивів засіб на луки, догнав його, відштовхнув і силоміць відібрав мопед.
Та от тільки покататися йому так і не вдалося, адже був затриманий працівниками міліції та доставлений до відділу міліції.
На сьогоднішній день по даних випадках порушено кримінальну справу по ст. 122 ч. 1 КК (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) та 186 ч. 2 (Грабіж, поєднаний із насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства) КК України.

Автор: І.І. Ященко, ст. інспектор по РН та ГФ СДІМ Гадяцького РВ УМВС України в Полтавській області, капітан міліції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 серпня 2011, 16:55 | Гадяч | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації