Вхід | Реєстрація

«Україна, як держава, відбулась!»

«Україна, як держава, відбулась!»
Минулого понеділка у Районному центрі культури і дозвілля відбулось районне свято, присвячене двадцятій річниці Незалежності України.
Свято розпочалось об 11 годині. Центр культури і дозвілля на цей час майже повністю був заповнений глядачами. Першими привітали присутніх ведучі, які потім надали слово голові районної державної адміністрації Анатолію Таранушичу. Він поділився успіхами району та окремих людей.
— Ми впевнено можемо констатувати: Україна, як держава, відбулась! — каже Анатолій Олексійович. — Районна державна адміністрація разом з районною радою намітили широкі плани, які стосуються розвитку перш за все економіки нашого району, зайнятості населення та створення належних умов для розвитку особистості. Хочу подякувати кожному громадянину Кобеляцького району: хліборобам, вчителям, медикам та всім, хто сумлінно трудиться на своєму робочому місці. Кобеляччина — хліборобський край. Трудівники сільського господарства завершили збирання ранніх зернових культур і довели це. При середній урожайності по району 29,5 центнерів з гектара намолочено 90 тисяч тонн ранніх зернових по всіх категоріях господарств. У тому числі 50 тисяч тонн по сільгосппідприємствах та фермерських господарствах. З початку серпня Кобеляцький район включено до державної програми під назвою «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». А це вже реальна можливість за інвестовані кошти проводити ремонти об’єктів соціальної сфери, водозабезпечення та вирішувати інші загальні проблеми територіальних громад району.
Анатолій Таранушич вважає одним зі спільних досягнень те, що з травня цього року в районі повністю відсутня заборгованість з виплати заробітних плат, хоча на цей період минулого року вона складала 314 тисяч. Також досягнуто позитивних зрушень у сфері зайнятості населення. Адже за результатами півріччя Кобеляцький район займає третє місце в області з цих показників.
Після цього представники адміністрації нагородили грамотами почесних громадян міста. Серед них відзначили і матерів-героїнь, яким указом Президента присвоєно це звання: Любов Кащенко, Катерину Лагоду, Клавдію Казанко та Катерину Маньківську. Також відзначили кращих громадян району, кандидатури яких затверджено на районну дошку пошани.
Після урочистого нагородження продовжили концертну програму. Цього дня зі сцени звучали лише українські пісні. Заполонив сцену танцювальний колектив викладачів школи-інтернату. У різнобарвних костюмах вони співали та танцювали від душі, що, судячи з емоцій глядачів, принесло всім гарні враження. А завершив концерт оркестр народних інструментів викладачів дитячої музичної школи.

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 серпня 2011, 16:31 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації