Вхід | Реєстрація

Чому студентів не відпускають з вишу?

Чому студентів не відпускають з вишу?
«Наші діти хочуть піти з КУЕІТУ, за довідку з оцінками вимагають 400 грн.»
Як з’ясувалося, студентів, які хотіли забрати документи і залишити цей виш, дев’ятеро. Хлопці пояснили, що всі вони перейшли на четвертий курс, але спеціальність, за якою навчалися – «Інформаційні технології і проектування», наприкінці минулого навчального року закрили, а їм запропонували обрати іншу.
«Ще майже всі викладачі звільнилися. Залишилося 2–3 педагогів. Хто буде навчати наших дітей?», – наводить аргументи, чому студенти залишають ВНЗ, мама одного з них Тетяна Світова.
Також батьків не влаштовує і оплата навчання: «Кожного семестру оплата за навчання підвищується, а обіцяли, що буде стабільною», – продовжують перераховувати причини, щоб залишити КУЕІТУ, батьки.
Як розповіли батьки, не знайшовши порозуміння з керівництвом вишу, вони написали скаргу в прокуратуру.
Студенти не відповіли, в якому ВНЗ продовжуватимуть навчання.

Виші воюють за студентів?
У керівництва своя думка – студенти залишають ВНЗ, бо їх переманили до іншого.
«У кожному виші вартість довідок затверджується ректором. У нашому вона коштує 400 гривень. Але ми вирішимо питання без грошей і надамо довідки безкоштовно.
Взагалі, студенти переходять незаконно (відомо, що всі, крім одного, переходять до Кременчуцького національного політехнічного університету). У кожної спеціальності є певний код. А тих спеціальностей, що є у КУЕІТУ, у КНУ немає. Це вже порушення постанови Міносвіти, коли наших студентів беруть туди навчатися.
До речі, студенти знали, що їх переводять на іншу спеціальність ще з квітня. То чому забирають документи лише зараз? Чому не зробили це відразу? Просто їх переманили до іншого вишу», – зазначив співвласник, президент КУЕІТУ Павло Кравченко.

Автор: Олена Ліпошко, www.vestnik.in.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 вересня 2011, 17:46 | Кременчук | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації