Вхід | Реєстрація

Це – Краснознаменка

Це – Краснознаменка
26 серпня у Краснознаменці відбулося Свято села. Відзначити його зійшлися і з’їхалися мешканці сіл, що увійшли до Краснознаменської сільської ради: Вечірчине, Калинівщина, Лободине, Чернече. Гарні і добрі села розмістилися зовсім поряд одне від одного. Породичалися, покумалися. Живуть дружно, допомагаючи один одному і в радості, і в горі.
Цікава історія Краснознаменки. Село до 1921 року називалося Сергіївкою. Назва, швидше за все, походить від імені першого поселенця. Довгий час Сергіївка належала Гадяцькому замку, який із часів Богдана Хмельницького вважався ранговою маєтністю гетьманів.
Катерина ІІ у 1764 році подарувала село гетьману Розумовському, який потім продав його у скарбницю. Цікавим фактом є те, що в 1898–99 роках у Сергіївці почало ефективно діяти товариство тверезості.
Під час громадянської війни «за успішну боротьбу з бандитизмом» Сергіївку було нагороджено Червоним прапором. Так село дістало свою теперішню назву – Краснознаменка.
На свято до Краснознаменки завітали заступник голови Гадяцької райдержадміністрації Олег Березенко, начальник відділу освіти райдержадміністрації Ігор Лідовий та методист відділу культури райдержадміністрації Олена Жартовська.
Відкрив захід голова Краснознаменської сільської ради Віталій Боряк.
Олег Березенко передав вітання від голови Гадяцької райдержадміністрації, депутата обласної ради Володимира Беседи, голови районної ради Олександра Міняйла, депутата обласної ради, директора НВП «Нафтогазсервіс» Анатолія Попельнюха та від депутатського корпусу районної ради.
У програмі свята відбулися вшанування учасників Великої Вітчизняної війни, найстарших та наймолодших мешканців сіл, воїнів-інтернаціоналістів, ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.
Вітали подружжя, які святкували річниці своїх весіль.
Слова вдячності та поваги лунали на адресу багатодітних родин. Щирі слова звучали для педагогічного колективу Краснознаменської ЗОШ. Особливі слова подяки були адресовані листоношам та працівникам соціальної сфери.
Вітали на святі й тих, хто святкував цього року свої великі і малі ювілеї.
«Такі свята потрібні. Час у нас такий зараз, що люди почерствіли. Сидять по домах, завантажені домашніми клопотами, – ділиться враженнями від свята Олег Березенко. – Приємно бачити усміхнені обличчя людей. Вони побувають на святі, зустрінуться, бо ж деякі хоча й живуть в одному селі, та бачаться дуже рідко, поспілкуються. Будемо і надалі працювати для людей».
Учасники художньої самодіяльності підготували чудовий тематичний концерт. Звучали веселі пісні, поетичне слово, танці, які органічно вплелися в канву сценарію.
До пізнього вечора не стихала музика – святкували День села, якого на наступний рік чекатимуть із нетерпінням.

Автор: Альона Глік, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 вересня 2011, 13:20 | Гадяч | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації