Вхід | Реєстрація

Цукор нового врожаю подешевшає

Цукор нового врожаю подешевшає
У всякому випадку передумови для цього створює очікуваний високий врожай цукрових буряків.
Кобеляцький цукровий завод планує розпочати сезон цукроваріння із 15 вересня. Але вже зараз на підприємстві все готово для початку прийому сировини. По району напередодні почали поширюватись чутки ніби переробними перейшли АН нову схему роботи. Ніби завод працюватиме, приймаючи буряки «із коліс», адже в кагатній ямі вони втрачають якість.
Дані інформацію категорично заперечив директор цукрового заводу Володимир Осика. Він розповів, що ніяких принципових змін в роботі ввіреного йому підприємства не сталося. Буряки, як і раніше, складатимуть в кагатне поле, потужністю 150 тисяч тонн, а потім відправлятимуть на переробку.
Єдина відмінність у порівняні із минулим роком — це високий врожай цукрових буряків та їх краща якість. Директор повідомив, що у Глобинському районі, де буряки вже почали копати, середня врожайність становить в межах 500 центнерів з гектара. У минулому році була 220 центнерів.
Очікуваний гарний врожай повинен дати змогу дещо продовжити сезон цукроваріння. На білицькому заводі планують працювати понад три місяці. Це, безумовно, радісна новина для 800 працюючих на підприємстві. Інша приємна новина — повинен подешевшати цукор. На кобеляцькому ринку він вже дешевшає. За останній місяць ціна за мішок впала з 490 до 460 гривень.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 вересня 2011, 17:20 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації