Вхід | Реєстрація

Попрацював на виборах, отримав гроші – поверни їх державі

Попрацював на виборах, отримав гроші – поверни їх державі
Саме за такою схемою наразі діють у Пенсійному Фонді України. Чимала кількість пенсіонерів, задіяних у виборчих комісіях, зараз звертається до різноманітних правозахисних організацій, адже з їх пенсій, кажуть вони, незаконно відраховують гроші до Пенсійного Фонду. Пояснюють це перерахунком.
Пенсіонери йдуть працювати на виборах у комісіях, щоб підзаробити грошей. А все через те, що пенсія, яку вони отримують, не дозволяє нормально жити, говорить пенсіонерка Валентина Моргун.
Валентина Моргун, пенсіонерка:
— Ми працюємо на виборах за дуже мізерну плату – просто така пенсія 800 гривень. Як можна за неї прожити?! І кожного разу стараюся піти на вибори: може підзароблю хоч якусь копійку.
Зазвичай, продовжує жінка, платять за роботу у комісії лише за два дні: день виборів і день підрахунку голосів. Усього ж, додає пенсіонер Микола Баржак, загальна сума такого заробітку – 250 гривень, з яких близько 50-ти вираховується на податки та відрахування до Пенсійного Фонду. Останній же, обурюється чоловік, цього року взагалі хоче залишити пенсіонерів ні з чим, вираховуючи гроші з пенсії за роботу людей на минулих виборах.
Микола Баржак, пенсіонер:
— Я одержав зарплату, додаток до пенсії, після закінчення виборів, з якої вирахували і в Пенсійний Фонд, і податок. Потім аж через 1,5 роки я одержав з пенсійного Фонду лист, який повідомив, що я винен фонду 1400 гривень за те, що я працював на виборах Президента.
Микола Каюков, пенсіонер:
— В мене взагалі парадоксальна ситуація: я працював згідно із заявою з 31.01.2010 по 31.01 2010 року. Тобто, за одну добу з мене вирахували 434 гривні.
До того ж, таке відрахування, розповідає пенсіонер Григорій Шкурупій, який працював на виборах з 2007 року, робилося без попередження. В чоловіка, говорить він, таким чином вирахували півтори тисячі гривень.
Григорій Шкурупій, пенсіонер:
— Попередження було вже після того, як вирахували в липні місяці 500 гривень. Потім прийшов лист про те, що ви працювали, не написано, що у виборчій системі, а ви працювали, і от стільки-то ви заборгували Пенсійному Фонду.
Таке вирахування з пенсії, каже правозахисник Іван Кібкало, протизаконне, адже суперечить закону «Про вибори», а саме – статті 28, частина 15 якого захищає зароблені громадянами кошти.
Іван Кібкало, правозахисник:
— Оплата праці членів дільничних виборчих комісій, в тому числі в день голосування, для встановлення підсумків, не може бути підставою для скасування, обмеження, зменшення будь-яких видів соціальних виплат, в тому числі і субсидій на відшкодування витрат комунальних послуг – це чітко прописано у законі.
Окрім цього, додає Іван Кібкало, депутати облради направили листа до Кабміну з приводу цього питання та отримали відповідь, що такі дії Пенсійних фондів дійсно протизаконні.
В Управлінні Пенсійного Фонду в Полтавській області в телефонній розмові пояснили: таке перерахування вони дійсно робили, однак, додають, гроші повернуть, та лише тим пенсіонерам, які під час роботи у виборчих комісіях більше ніде не працювали. В іншому випадку, додають у Пенсійному Фонді, такий перерахунок не суперечить закону України.

Автор: Руслан Гунько, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 вересня 2011, 15:22 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації