Вхід | Реєстрація

Пенсійна реформа набула чинності

Пенсійна реформа набула чинності
Відповідний закон "Про заходи для законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" набув чинності з 1 жовтня.
Закон передбачає підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років із щорічним його збільшенням на 6 місяців.
При цьому до 2015 року право дострокового виходу на пенсію за віком мають жінки, яким виповнилося 55 років і страховий стаж яких не менший, ніж 30 років, за умови звільнення з роботи.
У цьому разі розмір їх пенсії зменшується на 0,5% за кожен повний або неповний місяць дострокового виходу на пенсію.
Максимальний розмір пенсії встановлено на рівні 10 прожиткових мінімумів для осіб, що втратили працездатність, тоді як раніше діяла норма законодавства, що передбачає максимальний розмір пенсії на рівні 12 прожиткових мінімумів.
Документом також встановлено, що чоловіки, які досягли 62-річного віку й перебувають на державній, дипломатичній службі або службі в органах місцевого самоврядування, що одержали на день набуття законом чинності право працювати на своїх посадах після досягнення ними пенсійного віку, зберігають це право.
Крім того, закон також визначає механізм введення накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування й передбачає початок перерахування страхових внесків з року, у якому буде забезпечено бездефіцитність бюджету Пенсійного фонду.
При цьому учасниками накопичувальної системи встановлено осіб, яким на дату введення системи виповнилося не більше, ніж 35 років.
Розмір страхового внеску на дату впровадження системи встановлюється на рівні 2% бази нарахування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування з подальшим його щорічним підвищенням на 1 п.п. до 7%.
8 липня Рада прийняла закон про пенсійну реформу, підвищивши пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років із щорічним його збільшенням на 6 місяців, починаючи з 1 вересня. 6 вересня Рада відмовилася скасувати закон про пенсійну реформу, перенесла набуття ним чинності із 1 вересня на 1 жовтня й уточнила в законі ще 3 положення.
9 вересня Президент Віктор Янукович схвалив закон про пенсійну реформу.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 жовтня 2011, 12:23 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації