Вхід | Реєстрація

У Кобеляках пройшли Всеукраїнські змагання

У Кобеляках пройшли Всеукраїнські змагання
22–23 жовтня на базі спорткомплексу «Іскра» вже вдруге проходив Всеукраїнський турнір з гирьового спорту серед юнаків та дівчат пам’яті народного лікаря Миколи Касьяна.
До речі, з усіх міст України змагання з гирьового та інших силових видів спорту серед дітей та підлітків віком від 7 до 18 років проводяться лише в Кобеляках.
Цього року заявки на участь у турнірі подали більше двадцяти команд з України і навіть Росії та Білорусії. Проте з різних причин команди не змогли потрапити на змагання. У турнірі взяли участь тринадцять команд із шести областей, а саме: Сумської, Донецької, Дніпропетровської, Кіровоградської, Харківської та Полтавської. Полтавську область представляли Шишацький, Миргородський, Карлівський, Полтавський та, звісно ж, Кобеляцький райони. До речі, це дещо більше, ніж минулого року, тоді у турнірі брали участь команди лише з чотирьох областей. Головним суддею змагань був заслужений тренер України та суддя національної категорії Олег Мороз.
Змагання розпочались із урочистого підняття прапорів України та Кобеляцького району. Право їхнього підняття надалось майстрам спорту України, чемпіонам України та світу серед юнаків та дівчат Марині Мольці та Владиславу Бабенку з Полтави і Ліону Беліцькому з Донецька. Після чого у виконанні Андрія Уткіна та Вероніки Долгової прозвучав гімн міста Кобеляки, слова і музику до якого написав Микола Касьян. Син Миколи Андрійовича — Ян, побажав мужності, сили та удачі учасникам. А також подякував організаторам за збереження та увіковічнення пам’яті про його батька. Далі перед учасниками та гостями змагань показала свої вміння команда показових виступів з гирями кобеляцького відділення гирьового спорту та армспорту під керівництвом Артема Письмака. Команда продемонструвала ряд цікавих та складних вправ, чим додала учасникам змагань ще більшого запалу для боротьби. Мабуть, мало хто помітив, що одним із найскладніших трюків було жонглювання гирями, особливо підняття двох восьмикілограмових гирь у одній руці. З цим вправно впорались Юлія Калашнікова та Марина Шуліка. Адже так можуть тільки наші дівчата! А наймолодшим у команді був Владислав Крятенко, якому всього шість років. Як справжній чоловік, Владик вийшов, потиснув руку своєму супернику та декілька разів підняв гирю, явно пишаючись тим, що він це зміг зробити.
Далі учасники змагань під козацький марш попрямували на розминку і через п'ятнадцять хвилин повернулися до спортивної зали. Виступами кобеляцьких силачів можна пишатись, адже вони достойно вистояли атаку спортсменів Всеукраїнських змагань. І найприємніше те, що початок нагородження був повністю за нашими силачами. Відповідно, «золото» турніру в найлегшій ваговій та наймолодшій віковій категоріях виборола Дар’я Сабадирь, яка піднімала гирю восьми кілограмів. Ще одне «золото»  виборола Каріна Давид із села Котовське, яка показала просто феноменальний результат — 170 підйомів. Учасники змагань аплодували їй стоячи. «Срібло» турніру у цій же ваговій категорії виборола Яна Назарько з Кобеляк, її результат — 75 підйомів. На пудових гирях Марина Шуліка з Підгори посіла третє місце з результатом 51 підйом. А її подруга по команді Юлія Калашнікова з Бутенок виборола срібну медаль, піднявши пудову гирю 52 рази. Першою у цій ваговій категорії стала представниця Дніпропетровська, чемпіонка України Мар’яна Бортник, яка змогла підняти пудову гирю аж 149 разів. Серед юнаків Максим Крецу із села Котовське посів четверте місце. Він зміг підняти восьмикілограмову гирю 265 разів. А Андрій Коваленко із Кобеляк за підняття двадцятичотирьохкілограмової гирі 197 разів зайняв також четверте місце.
У загальному заліку команда Полтавської області впевнено виборола перше місце. Друге місце посіла команда  Дніпропетровська, а третє — Кіровограда.
Та найприємніше те, що інші учасники змагань нас запевнили: наступного року вони приїдуть з ще сильнішим складом спортсменів і все ж виграють Кубок Касьяна.

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 жовтня 2011, 09:51 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації