Вхід | Реєстрація

Дорослі правила для дітей

Дорослі правила для дітей
Маленькі вихованці «Лелеченьки» знають правила краще за деяких дорослих.
3-го листопада у дитячому садочку пройшла зустріч з інспектором ДАІ Анатолієм Андрєєвим. Спочатку маленькі дітлахи здивували даїшника своїми знаннями. Хлопчики і дівчатка хором відповідали на запитання своєї виховательки. І майже всі з них упевнено знали, що живуть дітлахи «у Нових Санжарах», дитсадок їх знаходиться «на Жовтневій», а зветься він, звичайно ж, «Лелеченька».
Вихованці дитсадка знали також, що дорогу слід переходити по «зебрі», що гратися на проїжджій частині не можна і що при переході спочатку потрібно дивитись наліво, а потім — направо, щоб переконатись, що навколо немає машин.
Дітки не лише добре відповідали на запитання, але й гарно танцювали. Так дівчатка, зодягнуті у зелений, жовтий та червоний костюми по черзі танцювали із хлопчиком-світлофором. Після закінчення виступу усі дітлахи могли б розповісти, що червоний сигнал значить «стій!», жовтий — «приготуйся!», а зелений — «іди!».
Потім разом із вихователькою дітки пограли у гру під назвою «Пташенята і машина». Маленькі «пташенята» гуляли на галявині, а коли з’являлася автівка — хлопчик із кермом у руках — швидко розбігалися врозтіч, аби не потрапити під колеса.
Коли дітки після ігор і танців повсідалися на місця, Анатолій Андрєєв поговорив із ними про правила дорожнього руху. Він показував вихованцям садочку різні дорожні знаки і прохав розшифрувати — що вони означають. Дітки майже хором відповідали: «Це — діти на дорозі! Це — пішохідний перехід! Це значить, що недалеко ресторан, де можна поїсти». Працівник ДАІ залишився задоволеним таким рівнем знань. А на прощання ще раз попрохав дітлахів ніколи не гратися на дорозі і дотримуватися правил дорожнього руху. Ті, як завжди хором, обіцяли.
Того дня діткам розповідали не лише про поведінку на дорозі. Так у одній грі вихователька запропонувала їм спробувати себе у ролі пожежників. Дві команди з кількох «вогнеборців» мали спочатку зняти із себе кілька предметів одягу, а потім за наказом швидко одягтися. Метушня виникла страшенна, було багато сміху та штовханини. У підсумку перемогла команда, у якій було більше дівчаток. А все через те, що хлопчик із пожежної команди суперників просто заплутався у рукаві власного светра.
Наостанок вихователі подарували своїм вихованцям лялькову виставу про кота, півника та лисицю. Головний сенс її зводився до того, що чужим людям не можна відчиняти двері. Дітлахи це засвоїли.
Після закінчення свята Анатолій Андрєєв ще подарував маленьким вихованцям плакати із правилами дорожнього руху. І не прості, а незвичайні. Адже учасниками дорожнього руху у них були герої сучасних мультфільмів. Такому дарунку дітлахи надзвичайно зраділи. І тепер можна бути впевненим, що вони вчитимуть правила ще ретельніше.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 листопада 2011, 12:38 | Нові Cанжари | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації